ZETApress

hírportál

Új tagok a Társaságban

Továbbra is a pezsgő, izgalmas magyar színházi világért dolgozik a Magyar Teátrumi Társaság. A Pesten megrendezett tavaszi közgyűlésükön a legnagyobb hazai színházi érdekképviseleti szervezet három új taggal bővült, így jelenleg 83 tagot képvisel – tudatták sajtósaik.

Az Eiffel Műhelyház, a Magyar Állami Operaház Művészeti Központja látta vendégül a Magyar Teátrumi Társaság tavaszi közgyűlését, ahol a társaság szakmai szervezeteket összefogó tagozatába az Országos Diákszínjátszó Egyesület és a Magyar Versmondók Egyesülete került be, a független színházak sorába pedig a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház nyert felvételt.

A közgyűlésen a Társaság tagsága elfogadta a 2021-es beszámoló dokumentumokat és megszavazta a 2022-es költségvetést is. A tagság áttekintette a Társaság szakmai partnerségében az OMSZI Nonprofit Kft. által működtetett Jászai Mari Színészház előző évi működését is. A színészház lakóegységeinek egy részében március óta a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház beregszászi társulatának tagjai vendégeskednek. A színészház közössége éppúgy támogatja a társulatot, ahogy a magyarországi színházak jelentős része is örömmel látja vendégül előadásaikat.

A közgyűlés tájékoztatást kapott arról, hogy a Magyar Teátrumi Társaság fenntartásában működő Karinthy Színház vezetése 2022 augusztusától kibővül: Olt Tamás ügyvezetőként, Berettyán Nándor művészeti vezetőként irányítja a színházat. A Társaság tárgyalta a 2023-as Színházi Olimpia rendezésével kapcsolatos kérdéseket is, ismét hangsúlyozva, hogy az esemény nemcsak a magyar nyelvű kulturális értékek bemutatására ad lehetőséget, de a külföldi szakmai kapcsolatok, színházi együttműködések erősítésére is.

Szóljon hozzá!