ZETApress

hírportál

Lady N nyerte a Csináljuk a fesztivált!

Peter Srámek és Korda György közös győzelmével zárult tegnap 22 óra előtt a Dunán a Csináljuk a fesztivált! döntője. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Az évszázad slágere a közönség és a zsűri pontszámai alapján a Solymos Antal szövegíró és Schöck Ottó zeneszerző által megalkotott, Korda György előadásában ismertté vált Lady N című dal lett, a Csináljuk a fesztivált! 2022-es győztes sztárelőadója így Peter Srámek lett.

A 45 évvel ezelőtt megjelent romantikus popdalt a 28 éves énekes nagy sikerrel vitte színpadra úgy az elő-, mint a középdöntőben. A dobogó 2. fokára a Gyöngyhajú lány című Omega-dallal Miller Zoltán léphetett fel., 3. helyen az ikonikus LGT-sláger: a Nem adom fel! végzett, amelyet a Király Viktor – Freddie páros adott elő.

A döntőben kilenc dal versenyzett egymással; a Meseautó című 1934-es zenés film főcímdalától egészen a 2000-es években bemutatkozó Szállok a dallal című Caramel-slágerig. A sztárelőadók mellett extra produkcióval lepte meg a nézőket a Korda házaspár: új Pesti mese című dalukat a tv-ben elsőként a Dunán adták elő.

A tegnap esti döntőn a szavazás menete átalakult: először csak a közönség adhatta le voksait, majd a végén a zsűritagok 4-6-8-10 pontokat oszthattak ki a négy általuk választott dalra. A Csináljuk a fesztivált! adásai és az egyes produkciók újra-nézhetők a Médiaklikken.

Szóljon hozzá!