ZETApress

hírportál

ZEME a koncertekért

Zenei menedzserek a minőségi koncertekért: formabontó kisfilmekkel kampányol a ZEME. Rajzfilm rocksztárral mutatják meg, mi kell a jó rendezvényhez! – tudtuk meg a Mammut VIP Moziban délelőtti sajtótájékoztatójukon.

Új színvonalra emelheti a hazai koncerthelyszínek működését a Magyar Zenei Menedzserek Egyesületének kezdeményezése. Idén nyártól újra dübörögnek a hangszórók a fesztiválok nagyszínpadain, a vidéki és fővárosi klubokban, a falunapokon vagy éppen a művelődési házak rendezvényein – ám a minőségi koncertélményért elengedhetetlen néhány fontos szakmai ökölszabály betartása, hogy zenész és közönség egyaránt elégedetten távozzon a koncertekről. A ZEME által elindított tájékoztató kampány ezekre hívja fel a figyelmet.

Az elmúlt évek koronavírussal terhelt időszaka nem csak a gazdaság szolgáltató ágazatait sodorta nehéz helyzetbe, de a szórakoztatóipar szereplőit sem kímélte. Elmaradt fellépések, bezárt stadionok és művelődési házak, lemondott turnék jellemezték ezt az időszakot. Ennek azonban remélhetőleg örökre vége és újra visszatér az élet a normális kerékvágásba ebben a szektorban is.

A koncertszezon újra pezsegni fog, nem mindegy azonban, hogy milyen körülmények között lépnek majd színpadra a zenészek. A ZEME ezért formabontó tájékoztató kampányt indít, amelyben kisfilmekkel mutatják be, hogy mire van szükség ahhoz, hogy a zenei előadók a legtöbbet tudják adni a közönségnek.

Felelősséggel tartozunk a nézők, a zenészek és befogadóhelyek felé, ugyanis csak akkor lehet legteljesebb a felhasználói élmény, ha mindenki ugyanazt gondolja és mindenki egyformán komfortosan mozog a pályán – mondta Szabó László, a ZEME elnöke.

A négy részes, vicces és szórakoztató animációs rövidfilm-sorozat főszereplője Laci, a rocksztár, aki végig-vezeti a nézőt a színpadra állás legfontosabb lépésein – a szerződéskötéstől a technikai rider ismeretén keresztül a backstage-ben folyó munkáig – a nagy bulira történő felkészülését nyomon követve pedig bárki megismerheti a sikeres koncertszervezés elengedhetetlen részleteit.

Magyarországon a legtöbb zenei menedzser egyben booker is – azaz egy személyben több munkafeladatot is ellát. Ezért kimondottan fontosnak tartjuk, hogy az ő munkájukat támogatva bemutassuk a koncertek szervezői számára, hogyan tudják a legtöbbet segíteni abban, hogy a legjobb minőségű fellépések és produkciók valósulhassanak meg – nyilatkozta Molnár Gábor, a ZEME alelnöke.

A több mint 700 zenei előadót képviselő, 56 magyar könnyűzenei menedzsert tömörítő egyesület nem csak azt tűzte ki célul, hogy felhívja a szakma és a széles közvélemény figyelmét azokra az alapvető és nélkülözhetetlen körülményekre, amelyekkel még sikeresebbé tehetik a fellépések megszervezését és azok gördülékeny lebonyolítását, de egyben azt is, hogy a szakmai know-how érthető bemutatásával új lendület adjon az iparágnak.

Szóljon hozzá!