ZETApress

hírportál

Zorba Békéscsabán

Április 22-én pénteken mutatja be Joseph Stein – John Kander – Fred Ebb: Zorba, a görög című musicaljét a Békéscsabai Jókai Színház. A darab Radó Denise Jászai Mari-díjas érdemes művész rendezésében érkezik a békéscsabai teátrumba – tudatták sajtósaik.

A musical főszereplője Zorba, akinek filozófiája, hogy mindig minden pillanatot meg kell ragadni és meg kell élni. Vallja, hogy a jót szűkebb időkre kell elraktározni, amikor épülhetünk belőle. Egy nap felfigyel egy idegen, jómódúnak látszó úrra, akinek segítőjévé és kalauzává válik. Zorba és Niko Kréta egyik kis falujába utazik, ahol az elfojtott indulatok ellenére azt igyekeznek megértetni az emberekkel, hogy munkaalkalmat és a fellendülés reményét hozzák a közösségbe. Bár Zorba nem hoz szerencsét Nikónak, az író kap cserébe valami sokkal fontosabbat, elsajátítja az életigenlést, a pozitív gondolkodás filozófiáját, a romok alatt pedig már ő javasolja: Táncoljunk!

Azért szeretem ezt a musicalt, mert nagyon jól adaptálta a regényt, megmaradt a filozófiája, a szellemisége, amely a könyv alapján készült filmben is felcsendülő zene által válik teljesé – mondta Radó Denise, az előadás rendezője.

A főbb szerepekben Katkó Ferencet, Czitor Attilát, Liszi Melindát és Nagy Erikát láthatja a közönség. A Békéscsabai Jókai Színház színészei mellett a Viharsarok Táncszínház művészei is fellépnek a darabban. Az ígéretek szerint a jelmezek egészen a ’60-70-es évekig repítik majd vissza a nézőket. A zenés darabot e hét péntekén láthatja először a békéscsabai közönség.

Szóljon hozzá!