ZETApress

hírportál

Megvannak a döntősök

A Napfonat a Mint a zápor című dallal nyerte A Dal 2022 2. elődöntőjét. A Dunán tegnap este sugárzott műsorban átadták a legjobb dalszövegíró díját, amelyet Pető Andrea kapott a zsűritől. A dalválasztó mostani fordulójában is 10 dal hangzott el akusztikus hangszerelésben, közülük a zsűri megint hármat juttatott a jövő szombati döntőbe.

A Napfonat: Mint a zápor című dala a maximális 40 pontot kapta. A 2-3. helyen holtversenyben 39-39 ponttal Solére: Másért és Pádár Szilvia: Kismadár című dala végzett, így szintén bekerült a fináléba. A negyedik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot a 35 ponttal 7. helyezett Andelic Jonathan: Elhiszem még című dala kapta, amely így ugyancsak döntős lett. Jota a 2. válogatóból is a közönség segítségével jutott tovább a 10. helyről!

A 4. helyezett Swing á la Django feat. Koszika (Utazás) 37, az 5-6. helyezett Ruby Harlem & Roy (Még ma este) és Gubik Petra (Ez van, ez!) 36-36, a 8-9. helyezett Majoros Csenge (Földöntúli szerelem) és a MattSet (Most vagy soha) 34-34, valamint a 10. helyezett Greta (Igazi kincs) 30 ponttal búcsúzott. Ezzel teljessé vált a finálé mezőnye, melybe az 1. elődöntőben Oláh Ibolya (Nem adom el), a Third Planet (Táncol a világ), a Subtones (Nem segít más) és Hegedűs Bori – Tempfli Erik (Anya) már biztosította helyét.

A 2. elődöntő extra produkciójaként Király Viktor Radics Gigivel és Gerendás Danival lépett színpadra és a Nem szóltál című dalt adta elő. Átadták A Dal 2022 legjobb dalszövegírójának járó díjat, az elismerést Pető Andrea: Azt beszélik című dala kapta a zsűritől, amely az 1. válogatóban Erdős Fruzsi előadásában az 5-7. helyen kiesett. Andrea a hetedik, aki A Dal legjobb dalszövegéért járó díjat kiérdemelte. Korábban Csarnai Borbála, Köteles Leander, Hujber Szabolcs, Szepesi Mátyás, Molnár Tamás és Kardos-Horváth János kapta meg az elismerést.

Szóljon hozzá!