ZETApress

hírportál

Most Gyuri lett beteg

Holtversenyben Oláh Ibolya: Nem adom el és a Third Planet: Táncol a világ című dala nyerte A Dal 2022 tegnap esti 1. elődöntőjét, mellyel bekerült a fináléba. A Dunán sugárzott műsorban 10 dal hangzott el akusztikus hangszerelésben, közülük a zsűri hármat juttatott tovább a március 12-ei döntőbe.

Oláh Ibolya és a Third Planet produkciója egyaránt a maximális 40 pontot érdemelte ki a zsűritől. Mögöttük a 3. helyen 39 ponttal a Subtones: Nem segít más című dala végzett, és szintén bekerült a döntőbe. A 4. továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot a 4. helyen 38 pontos Hegedűs Bori – Tempfli Erik: Anya című dala kapta, amely ugyancsak bejutott a döntőbe. Nyári Aliz: Félóra nyár 36, Sándor Szofi: 21 gramm 35, Palágyi Ildikó: Pillangó 34, a Pankastic! Hosszú volt a nyár 33, valamint Ekanem: Hideg szél és Ya Ou: Zsákutca 31-31 ponttal búcsúzott.

A Magna Cum Laude fellépése volt az 1. elődöntő extra produkciója. Ismét egy zsűritag cserélte mikrofonra a pontozótáblát: Mező Misi énekes-gitáros együttesével lépett színpadra. A fun rock együttes több mint két évtizede a magyar könnyűzenei élet éllovasa, a frontember immár a 4. sorozatban foglal helyet az ítészek között. Zsűritársa: Ferenczi György sajnos megbetegedett, így otthon pontozott. Jó hír viszont, hogy a 4. válogatóból hiányzó Király Viktor meggyógyult, így újra Rókusfalvy Lilivel vezette a műsort.

Szóljon hozzá!