ZETApress

hírportál

Felnövünk a Centrálban

Közeleg a Ma este felnövünk ősbemutatója a Centrál Színházban. A világhírű Mischief Theatre komédiája London után másodikként a világon Budapesten. A Ma este felnövünk hazai ősbemutatóján Ágoston Katalint, Földes Esztert, Trokán Nórát, Fehér Tibort, Mészáros Andrást, Rada Bálintot és Schmied Zoltánt láthatják a színpadon.

Március 5-én szombaton London után elsőként a kontinensen, a terézvárosi Centrál Színházban lesz a világhírű Mischief Theatre ellenállhatatlanul mulatságos műve, a Ma este felnövünk hazai ősbemutatója. A replika előadásában, az angol Kirsty Patrick Ward rendezésében a nagysikerű Ma este megbukunk csapata – Ágoston Katalin, Mészáros András, Rada Bálint és Schmied Zoltán – mellett olyan nagyszerű színészek lesznek láthatók a színpadon, mint Földes Eszter, Trokán Nóra és Fehér Tibor. Adott egy általános iskola osztály – csupa bumfordi, kibírhatatlan és imádnivaló kölyök – az ő felnőtté válásukat követjük végig.

A Ma este felnövünk című, ellenállhatatlanul mulatságos előadás egy osztály történetét meséli el az általános iskola kezdetétől egy érettségi találkozóig. Henry Lewis, Jonathan Sayer és Henry Shields szerzők abszurdnak tűnő, mégis valós életszituációkat, beszélgetéseket gyűjtöttek össze, ezek ihlették a darab hol röhejes, hol megható jeleneteit, és természetesen a legnagyobb csattanókat is. A szórakozás garantált, hiszen bármilyen jól alakítjuk a flegma kamasz vagy a kiégett felnőtt szerepét, legbelül azért örökre gyerekek maradunk.

Az ember, amikor felnőttként szembesül egy nehezebb élethelyzettel és elgondolkodik magán, mindig visszacsatol a gyerekkorához és keresi, ott mit kellett volna másként csinálni. A darab azt mutatja, mennyire befolyásolja a múltunk a jelenünket. Ez ugyan komoly téma, de nagyon sok humorral mondja el mindezt és arra hívja fel a figyelmet, hogy jól tesszük, ha könnyedebben viszonyulunk a gondokhoz és ha olykor képesek vagyunk nevetni önmagunkon – nyilatkozta Schmied Zoltán.

A Ma este felnövünkben igazi színészi kihívás, hogy a karakterek kisiskolás, kamasz és felnőttkori énjeit is mi magunk játsszuk – mondta Földes Eszter.

Az én szerepem egy olyan tetőpontra van írva a darabban, amikor már minden összekuszálódott. Kívülről könnyednek tűnik, de belülről nagyon összetett a feladat. Az angol rendezőnő – aki nem először rendezi ezt a darabot – rengeteget segített, felhívta a figyelmemet a stílus, a ritmus és a pontosság fontosságára – emelte ki Trokán Nóra, aki a próbák során sokat tanult az igényes vígjátéki színjátszásról.

Kirsty Patrick Ward, a rendező 2015-ben végezte el a londoni Nemzeti Színházi Stúdiójának rendezői kurzusát. 2014-ben rendezett CHEF című előadása hangos sikerrel debütált az Edinburgh-i Fesztiválon. Többször dolgozott a Shakespeare’s Globe Theatre-ben. Nemrég írta és rendezte első rövidfilmjét, a Kite Strings-t.

A Mischief Theatre egy londoni színművészetis osztályból alakult, egy maréknyi zseniálisan tehetséges növendék együtt maradt, és a siker nem sokáig váratott magára: első egészestés darabjuk, a Ma este megbukunk (The Play That Goes Wrong) 2014 óta fut a londoni Duchess Theatre-ben. A darabot azóta harmincnál több országban mutatták be. A Mischief fiatal színészei nemzetközileg ismert sztárok lettek, darabjaikat párhuzamosan három színházban is látni a Westenden, miközben a BBC ONE-on saját tv-sorozatot készíthetnek, The Goes Wrong Show címen és immár évről-évre ők csinálhatják a csatorna szilveszteri műsorát.

Szóljon hozzá!