ZETApress

hírportál

Beteg a Király

A Napfonat: Mint a zápor című dala nyerte A Dal 2022 4. válogatóját. A Dunán tegnap este sugárzott műsorban megint tíz dal hangzott el, közülük a zsűri négyet, a közönség egyet juttatott tovább az elődöntőkbe.

A Napfonat és a Mint a zápor a maximális 40 pontot kapta, mögötte hármas holtverseny alakult ki a 2-4 helyen. A MattSet: Most vagy soha, Palágyi Ildikó: Pillangó, valamint a Swing á la Django és Koszika: Utazás című dala egyaránt 37 ponttal jutott tovább és lett elődöntős. Az 5. továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot a 32 ponttal 10. helyezett Ekanem: Hideg szél című dala kapta, amely szintén bekerült az elődöntőbe.

Az 5-7. helyezett 36-36 pontos Detti: Mihez kezdjek, a Ketch feat. Pink Edvárd: Börtön, valamint a SwingGirls feat. Niko: Nagy a szívem, a 8. helyen 34 pontos Stage Dives: Bipoláris egyensúly és a 9. helyen 33 pontos Kontraszt: Éberálom kiesett a küzdelmekből. Érdekesség, hogy a négy válogatóból háromban az utolsót juttatta tovább a közönség és csak a múlt heti 3. válogatóból szavaztak legtöbben az 5. helyezettre.

Megvan a 20 elődöntős

A 4. válogató extra produkciójaként Ferenczi György zsűritag a lánya: Ferenczi Bora, valamint az 1-ső Pesti Rackák társaságában lépett színpadra, ahol Petőfi Sándor: Elveszett a szellő című megzenésített versét adta elő. A műsor végén A Dal 2022 házigazdái – Rókusfalvy Lili és Király Viktor betegsége miatt újra Rátonyi Kriszti – elindították az online Akusztik Dalverseny szavazását. Részletes infók A Dal weboldalán, Facebook- és Instagram-oldalán, valamint a műsor hivatalos YouTube és TikTok csatornáján találhatók.

A négy válogatóból adásonként öt-öt, összesen húsz dal jutott tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az 5. a közönség szavazataival. Az elődöntőkből négy-négy dal kerül a március 12-ei fináléba, így nyolc dalt hallhatnak újra a nézők. Aznap derül ki, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben. A végső győztesről idén is a közönség dönt.

Szóljon hozzá!