ZETApress

hírportál

Farsang farka Simonpusztán

Fergeteges farsangi családi napok Simonpusztán! Február 26-27-én szombat-vasárnap az utolsó farsangi hétvégén különleges programokkal várja a családokat a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ. Az Érd mellett található helyszínen a gyerekek és felnőttek is megtalálják a kedvükre való szórakozási lehetőséget.

A színes programok óriási sikernek örvendenek a téli szezonban is, nagy fűtött rendezvénysátorral készültek a szervezők a vendégeknek. Töltsünk el egy varázslatos hétvégét Simonpusztán, várjuk együtt a tavaszt, éljük át együtt a karneváli hangulatot, és ismerjük meg azt a páratlan érzést, amit a lovak közelsége és a hely szelleme áraszt! – kérik sajtósaik.

Február 26-án szombaton nyitás 13 órakor. Állandó programok: kézműves vásár, sétalovagoltatás, kisállat simogató látogatása, kecske etetés.

Ingyenes programok:
14:00 Mit esznek a lovak? címmel istállólátogatással egybekötött interaktív bemutató és kézműves foglalkozás: farsangi álarc készítés 16 óráig
14:40 Farsangi jelmezes lovasbemutató
15:00 Gyerekeknek mókás lovaglás
16:00 Karneváli zenés Lovas felvonulás Simonpuszta lovagjaival
17:00 Pillangó táncház a Széchenyi Produkcióval: jelmezes forgatag és jókedv a legkisebbeknek tombolasorsolással 18 óráig

20 órától a Bivaly Csárdában télbúcsúztató mulatság: Belépőjegyes hajnalig tartó farsangi álarcosbál élőzenével, tombolával, farsangi bőség lakomával, meglepetés vendéggel! A jó hangulatról a fergeteges Signal-zenekar gondoskodik.

Február 27-én vasárnap lesz a farsang farka, mivel a március 02-ai Hamvazószerdán kezdődik a nagyböjt.

Ingyenes programok:
13:00 Sétakocsikázás vendégeinknek
14:00 Simonpusztai betyárkodás játékos ügyességi vetélkedő kicsiknek és nagyoknak
15:00 Dabasi Csikósok – hagyományőrző interaktív csikós bemutató
16:00 Téltemetés – máglyagyújtással – a telet jelképező szalmabábú elégetése
17:00 A Magyarock Dalszínház és a Magyar Történelmi Színház bemutatja Másik Lehel – Vizeli Csaba: Az Aranyember című musicalt élő zenekarral az Érd-simonpusztai fűtött rendezvénysátorban. Rendkívül kedvező áron támogató jegyekkel kedveskednek a nézőknek! Támogató jegy ára 1500 forint, valamint 14 éves korig a belépés ingyenes! Jegyek kaphatók a helyszínen és a jegy.hu portálon!

Szeretni kell egymást, ez a boldogság…

Jókai Mór, Komárom város szülöttje egyik legolvasottabb regényéből készült nagyszabású musical a világtól való elvágyódás története, amely részben a városban játszódik. A történet, ami a XIX. század egyik tipikus kalandregényének indult, méltán válhatott a kapitalizmus, a pénz világának szimbolikus művévé. Főszereplője, a bátor, tehetséges dunai hajós, Tímár Mihály, az aranyember, a legyőzhetetlennek hitt hős, aki a hirtelen jött gazdagság, a mesés kincsre lelés dacára sem boldog. A boldogság végül eljön, hogy válaszút elé állítsa a férfit: megválik-e a vagyontól, társadalmi rangtól valamiért, ami kézzel nem fogható, talán csak egy illúzió. Tímár Mihály dönt, és végül eléri a várva várt boldogságot. Tímár Mihály története kritika: a kiéhezett lélek tiltakozása az anyagi világ ellenében. Szereposztás:

Levetinczy Tímár Mihály: Csengeri Attila
Tímea: Kuczmann Ágnes
Noémi: Varga Vivien
Terézia: Nagy Anikó
Brazovics Athanáz: Kósa Zsolt
Zófia: Molnár Ágnes
Athalie: Andrádi Zsanett
Kacsuka Imre: Sándor Dávid
Krisztyán Tódor: Ondrik János
Ali Csorbadzsi: Varga Miklós
Dódi: Másik Ákos
Cselédek: Tar Gabriella, Tóth Dorottya, Enyingi Zsófia

Közreműködik: a Komáromi Kamarazenekar és a Magyarock Musical Band
Vezényel: Medveczky Szabolcs
Látvány: Major Zoltán, Kecskeméti Attila
Jelmez: Kemenes Fanni
Hangszerelés: Pécsváradi Zoltán
Színpadi mozgás, vívás: Gyöngyösi Tamás
Koreográfus: Bakó Gábor
Rendező: Vizeli Csaba

A műsor a Magyar Történelmi Színház és a Magyarock Dalszínház koprodukciója. Műsorváltozás jogát fenntartják! Maszk használata kötelező! A Covid-19 vírus miatti védőintézkedéseket a hatályban lévő rendeleteknek megfelelően alkalmazzák!

Szóljon hozzá!