ZETApress

hírportál

Parádfürdőn Muzsikál az Erdő

Téli feltöltődés a muzsikáló erdővel: A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat február 12-én szombaton Parádfürdőn egész napos programokkal indítja a 19. évadát. A téli időjárás nem akadályozhatja, hogy testi-lelki feltöltődésben legyen részünk, élvezzük a klasszikus zenét, az erdei sétákat, sporteseményeket, a hamisítatlan muzsikál az erdős élményt.

A Téli feltöltődés a Muzsikál az erdővel rendezvényen az egészséges életmód, a környezettudatosság jegyében együtt mozoghatunk a szabadban, hiszen szakvezetéses sétákra, tájékozódási túraversenyre, akadályversenyre kerül sor. Somay Gergely erdőmérnök az Ilona völgybe vezet túrát, Szabó Lajos Príma-díjas erőmérnök erdei élménysétával várja az érdeklődőket. Mozgásban nem lesz hiány, hiszen a Palóc Roham Egyesület akadálypályát épít, a Gyöngyösi Tájfutóklub téli túraversenyt tart a sportolni vágyóknak, ahol a résztvevők nyereményekben is részesülnek.

Fabók Mancsi Bábszínháza várja a kicsiket és a nagyokat, hiszen a mese feltölti a gyermekek és a felnőttek lelkét egyaránt. A Muzsikál az erdő kézműves műhelyében gyógynövényekből kencék, textilekből apró játékok, természetes anyagokból farsangi díszek készülnek. A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület környezettudatosságra nevelő játékokkal érkezik. Az Országos Erdészeti Egyesület mátrafüredi tagjai madárodút készítenek a résztvevőkkel. A program elmaradhatatlan része a helyi termékek vására és a Muzsikál az erdő Fotópályázatának és Gyermekrajzpályázatának kiállítása is.

A Freskó Étterem nagyterme ad otthont az Egri Szimfonikus Zenekar klasszikus zenei hangversenyének, ahol Szabó Sipos Máté karmester vezényel. A patinás terem, melynek falait Haranghy Jenő debreceni festő táblaképei díszítik, a klasszikus zenével együtt különleges múlt századi hangulatba repíti a jelenlévőket.

A parádfürdői óriásplatánok és tölgyek alatt egy igazi világzenei csemegére készülünk, hiszen a Talamba Ütőegyüttes és a Cimbaliband koncertje adja a délután csúcspontját. A programban a két együttes közös ütős produkcióval is elkápráztatja a jelenlévőket. A hangulat tüzesnek ígérkezik, de hogy mindenki jól érezze magát, a forró tea és a forralt bor mellett se feledkezzenek meg arról, hogy nincs rossz időjárás, csak rossz öltözködés! Öltözzenek rétegesen, az időjárásnak megfelelően!

A jelenlegi járvány sújtotta helyzetben testi-lelki egyensúlyunk megőrzésére, a közösségi élet újra-indítására nagyobb szükségünk van, mit eddig bármikor. Erre kiváló lehetőséget kínál a Muzsikál az erdő! Hangolódjunk rá az erdő természetes ritmusára! A koronavírus járvány rávilágított arra, hogy az ember része a természetnek, csak a természetet tiszteletben tartva, megóvva boldogulhat. Forduljunk a fenntartható életmód felé az erdő és a zene segítségével!

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a Muzsikál az erdőre! A rendezvény az aktuális járványügyi intézkedések betartásával valósul meg. Részletes információt, a programjainkat megtalálják honlapunkon. A program az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg. Muzsikál az Erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik! Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés! – vallja a Muzsikál az Erdő Alapítvány.

Szóljon hozzá!