ZETApress

hírportál

Holtversenyek A Dalban

Holtversenyben a Ruby Harlem & Roy a Még ma este és Sándor Szofi a 21 gramm című dallal nyerte A Dal 2022 tegnapi 1. válogatóját. A Dunán sugárzott műsorban – mint tegnap megírtuk – 10 dal hangzott el, közülük a zsűri négyet juttatott tovább a február 26-ai és március 05-ei elődöntőkbe.

A Ruby Harlem & Roy és a Még ma este, valamint Sándor Szofi és a 21 gramm egyaránt 36 pontot kapott, mögöttük 33-33 pontot érdemeltek és ugyancsak az elődöntőbe kerültek a Pankastik! Hosszú volt a nyár című dala, valamint Majoros Csenge és a Földöntúli szerelem című szám. Az 5. továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot a 29 ponttal 9-10. helyen álló Ya Ou és a Zsákutca című dal kapta, mellyel szintén bekerült az elődöntőkbe. Az 5-7. helyen Erdős Fruzsi: Azt beszélik, a Kies: Nem félek és a Kijube: Holnap majd elhiszem 32-32, a 8. helyen a The Easy Babies: Szerelem 30 és a 9-10. helyen Prove: Karambol 29 ponttal kiestek.

Az 1. válogató extra produkciójaként Wolf Kati a Boldogság utca 100. című dalt adta elő. A műsor kezdetén a versenyzők közös produkcióval tisztelegtek Kóbor János emléke előtt. Az Omega együttes énekese december 06-án hunyt el, a gyászmisét 17-én pénteken 19 órakor tartották a Szent István Bazilikában. Bemutatta: Mohos Gábor segédpüspök, a Bazilika plébánosa, közreműködött: Virágh András Gábor, a Bazilika orgonaművésze. Frenreisz Károly, Kóbor János pályatársa és barátja, valamint Gazdag László, az Omega Rajongói Klub vezetője mondta a búcsúztatót.

Szóljon hozzá!