ZETApress

hírportál

Artisták gömbsátorban

Négy kontinens mintegy száz artistaművésze mutatkozik be tegnaptól 17-én hétfőig a Fővárosi Nagycirkuszban a XIV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, amelyet 11-én kedden első alkalommal tudományos konferencia vezetett be. A fesztivál részletes programja idekattintva olvasható.

Magyarországra figyel a cirkuszvilág a következő egy hétben, Budapest ad ugyanis otthont az év legrangosabb nemzetközi cirkuszi fesztiváljának – hangsúlyozta a Cirkuszépületek Európában című konferencia és kiállítás keddi megnyitóján Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos, a cirkuszfesztivál szervező bizottságának elnöke a Szépművészeti Múzeum Barokkcsarnokában.

A cirkuszfesztivál keddi 0. napján a Művésztelepen a Circus Theatrum, a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium csapata Szentivánéji álmodók című workshopját mutatta be. Tegnap 17 órakor kezdődött a Red Carpet Show, az artistaművészek vörös szőnyeges bevonulása a Fővárosi Nagycirkusz előtti gömbsátorban, ahol Rippel Ferenc és Viktor vezette fel őket a kifutóra. A kifutón Fekete Péter fogadta a művészeket, a pódium mellett forralt bor, forró tea és finom kürtős kalács várta a közönséget, míg a VIP-vendégeknek aperitiffel, meleg vacsorával, márkás borokkal kedveskedtek a cirkusz emeletén, az állófogadáson. Az A-program 19 órakor kezdődött a porondon.

Ma 10 órától a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Dísztermében a Fővárosi Nagycirkusz pedagógiai módszertani programjairól, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeumról és az alakuló könyvtári gyűjteményről tartanak konferenciát, 19 órakor pedig a B-programot mutatják be a Nagycirkuszban. Holnap a magyar artistatehetségek mutatkoznak be a Newcomer Show keretében, majd január 17-én nagyszabású díjátadó gálaműsorral zárul a cirkuszfesztivál. A december 13-i sajtótájékoztató idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!