ZETApress

hírportál

Koncertfilm interneten

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 2021. évi koncertfelvételeiből készítettünk válogatást. Töltsük együtt az év utolsó előtti estéjét! December 30-án csütörtökön 19:30-tól Örökség és megújulás címmel tekinthető meg online koncertfilmünk, a zenekar közösségi oldalain.

Bősze Ádám zenetörténész műsorvezetésével felidézzük 2021 év legszebb és legkülönlegesebb zenei pillanatait. Az idei év felejthetetlen koncertfelvételeiből készült a több mint egy órás zenei válogatás – tudatta dr. Boros Dorina. 2021 bővelkedett kihívásokban és nehéz időszakokban, a járvány ellenére mégis számos helyen fellépett a Liszt Ferenc Kamarazenekar. A Budapest Music Centerben, a Zeneakadémián vagy a KaposFesten sikert aratott koncertijeinknek válogatott felvételei kerültek egy csokorba.

Igyekeztünk egy olyan speciális online eseményt készíteni, amivel újra átélhetik koncertjeink varázslatos hangulatát, ezúttal az otthon kényelméből. Szeretnénk megköszönni mindazt a szeretetet, amit kedves közönségünktől az év első felében a koncerttermek zárt ajtajain keresztül, majd később a hangversenyeinken is folyamatosan éreztünk. Az Örökség és megújulás című válogatással az év utolsó, ünnepi koncertélményét adjuk át. Bővebb információ idekattintva olvasható. A koncertfilm 2022. január 15-én szombatig lesz látható.

Az alábbi művekből hangoznak el részletek:
Jörg Widmann: 180 Beats Per Minute
Beethoven: Diabelli-variációk, op. 120 – átirat
Sosztakovics: Esz-dúr csellóverseny, op. 107
Bartók: Divertimento – 3. tétel
Svendsen: Románc
Liszt: Angelus!
Mozart: D-dúr szerenád, Serenata notturna, K. 239
Saint-Saëns: Bevezetés és rondo capriccioso, op. 28 ? átirat

Közreműködik:
Liszt Ferenc Kamarazenekar,
Várdai István (cselló),
Eldbj?rg Hemsing (hegedű),
Ilya Gringolts (hegedű),
Denis Bouriakov (fuvola),
Vadim Gluzman (hegedű)

A Liszt Ferenc Kamarazenekar

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből. A zenekar közel 60 éves fennállása alatt komoly nemzetközi hírnévre tett szert és a klasszikus zenei élet elitjének állandó szereplőjévé vált. Félévszázados működésük során – Sándor Frigyes, majd Rolla János vezetésével – több, mint ötven országba jutottak el, többek között felléptek a New York-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a Sydney-i Operaházban, a Buenos Aires-i Teatro Colónban, valamint a párizsi Théatre de la Ville-ben. Az együttes, amelynek koncertmestere 2016 óta Tfirst Péter, évről évre a világ legjelentősebb koncerttermeiben, elsőrangú szólisták közreműködésével lép színpadra, akik a nagyfokú precizitás, műfaji sokoldalúság és alkalmazkodóképesség miatt előszeretettel dolgoznak együtt a zenekarral. 2020-tól Várdai István csellóművész művészeti igazgatóként kapcsolódott be a szakmai felkészítésbe és művészi koncepció kialakításába.

Szóljon hozzá!