ZETApress

hírportál

Hangot adunk a tehetségnek!

Elkezdődött az első MCC Feszt. A szórakozási lehetőségek mellett a Mathias Corvinus Collegium (MCC) teljes képzési palettájával és neves hazai, valamint nemzetközi közéleti személyiségekkel is megismerkedhetnek a 25 éves tehetséggondozó intézmény első fesztiválján, Esztergomban.

Az augusztus 7-én szombatig tartó esemény csütörtöki megnyitóján Orbán Balázs miniszterhelyettes, az MCC kuratóriumi elnöke a közösségépítés fontosságát hangsúlyozta. Az MCC Fesztnek köszönhetően Esztergom három napra valódi kulturális kavalkáddá változik: 8 helyszín és 6 színpad ad helyet a koncerteknek és a szakmai beszélgetéseknek – tudatták sajtósaik.

Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke az MCC közösségteremtő erejét emelte ki. Az államtitkár arról beszélt, hogy ma a fiatalok nem csupán szórakozni szeretnének, hanem intellektuális élményekre vágynak, valamint arra, hogy nemzetközi szinten is rálátást nyerjenek a világ aktuális történéseire.

Hernádi Ádám polgármester elmondta: az MCC Feszt lehetőséget teremt Esztergom városának, hogy bemutassa az elmúlt időszak turisztikai fejlesztéseit.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a megnyitón köszönetet mondott a szervezőknek, és reményét fejezte ki, hogy Esztergom az MCC Feszt állandó helyszíne lesz a jövőben.

Szalai Zoltán főigazgató a MCC 25 éves jubileumára hívta fel a figyelmet, kiemelve: a szellemi és intézményi építkezés 2019-ben fokozatot váltott, ami az elkövetkező évekre meghatározza az intézmény szerepét, feladatait a Kárpát-medencei tehetséggondozásban.

Az MCC Feszten The World According to Tucker Carlson címmel előadást tart Tucker Carlson, a világ egyik legmeghatározóbb médiaszemélyisége. A legnézettebb amerikai közéleti kommentátor a Time szerint a legbefolyásosabb konzervatív gondolkodó az Egyesült Államokban. Esténként átlagban több mint ötmillió néző követi a műsorát a Fox Newson. Az érdeklődők a szórakozás mellett neves külföldi és magyar oktatókkal találkozhatnak, valamint híres személyek karrierútjába is bepillantást nyerhetnek. Mesél sikereiről többek között Renee DiResta, a Társadalmi dilemma című sikerfilm szereplője, Dennis Mark Prager amerikai bestselleríró, rádiós talkshow műsorvezető vagy Abishur Prakash világhírű indiai származású jövőkutató.

Az augusztus 5-7-e között tartandó MCC Feszt alapvetően ingyenes, mindenki számára látogatható rendezvény. A háromnapos fesztiválról bővebben a weboldalon, valamint az MCC hivatalos Facebook-oldalán olvashatunk.

Szóljon hozzá!