ZETApress

hírportál

Szabadtéri Best of KERO

Best of KERO címmel két részes nosztalgia musical összeállítást láthatunk a Budai Szabadtéri Színházban 2021. augusztus 22-én vasárnap 20:30-kor – tudtuk meg kora délután a Konkoly-Thege Miklós utcai helyszínen. Aki nem akar lemaradni, a nagy érdeklődésre való tekintettel idekattintva vagy emide kattintva szerezheti be jegyeit.

A szűk körű sajtótájékoztatót Mészáros Árpád Zsolt művészeti vezető, Kerényi Miklós Gábor ötletgazda-rendező, Szukics Ágota ügyvezető és Polyák Rita kommunikációs vezető tartotta. (MÁZS – mint egy hete megírtuk – 07-én szombaton este Simonpusztán lovas musical-ben szerepel majd.) Fotóink Vigh Alex felvételei.

Megtudtuk, hogy a kétrészes, 3 órás műsorban felhangzik az Operettszínház egykor legsikeresebb hat musicaljének 5-5 kiemelkedő dala zenei alappal, sztárszólisták és 8 táncos közreműködésével. Sorrendben az I. részben a Mozart! a Szentivánéji álom, a Rómeó és Júlia, a II. részben a Notre-Dame-i toronyőr, az Elisabeth és a Rudolf című musicalek slágerei csendülnek fel Szabó P. Szilveszter, Janza Kata, Veréb Tamás, Kardffy Aisha, Cseh Dávid Péter, Földes Tamás, Kerényi Miklós Máté, a 4 és féléves Kerényi Miklós Zsombor és Vágó Zsuzsi tolmácsolásában. Zárószáma A holnap hídja lesz. Esőnap: másnap. Tervezik, hogy a produkcióval országos turnéra indulnak.

Közel 50 éves pályafutása alatt most először tesz próbát egy életműkoncert létrehozására KERO: – Mi lenne szebb befejezése a pandémiának mint egy ilyen gálaest? Ez számomra is egy nagy kísérlet. Ekkora méretű múltidézésben még sosem volt részem, most hat olyan musicalből válogatunk, amelyekre a legbüszkébb vagyok az életművemben. Örömszínháznak neveztem el, mert öröm nekünk alkotóknak és a közönségnek is. Még titok, hogy hogyan, de én is ott leszek a színészekkel. Mások mellett Máté fiam is énekli majd a slágereket. Mellettük táncosok és érdekes technikai megoldások várhatóak hasonlóan ahhoz, ahogy anno az Operettszínházban sikerre vittük őket – mondta a 70 éves Kossuth-díjas rendező, aki valamilyen formában maga is színpadra áll majd a Budai Szabadtéri Színpadon augusztus 22-én.

A Budai Szabadtéri Színház csillebérci színpadán védettségi igazolvány nélkül élvezhetőek az előadások. Augusztusban KERO előadása mellett többek között 13-án pénteken a Hullócsillagok éjszakája – Az év legromantikusabb eseménye, 14-én szombaton a Világ-ító Csillagaink – szupergála, 27-én szombaton pedig az EDDA-koncert lesz látható.

Szóljon hozzá!