ZETApress

hírportál

Hunyadi Simonpusztán

Július 24-én szombaton 21 órakor premier lesz az Érdhez tartozó Simonpusztán: bemutatják a Hunyadi 1456 című történelmi lovas musicalt – tudatta Sárréti Anita PR menedzser.

Grandiózus bemutatóra kerül sor a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban. A száznál több szereplős darabban slágergyanús dalok csendülnek fel, a képi világ pedig igazán lehengerlő lesz. Szombat este az érdeklődők egy igazán megható, elbűvölő és monumentális előadást láthatnak Simonpusztán.

2020. szeptember 11-én bontott zászlót a Magyar Történelmi Színház. Első önálló bemutatója, a Hunyadi 1456 című történelmi musical. 565 éve szólnak a harangok déli 12-kor. Hunyadi János és katonái hősi helytállással mentette meg nemcsak Magyarországot, de talán egész Európát.

A Balásy Szabolcs – Horváth Krisztián – Moravetz Levente szerzőhármast már nem kell bemutatni a nézőknek. Olyan történelmi musicaleket jegyeznek, mint a Zrínyi 1566, A Fejedelem, Isten rabjai és a Rajkók. Mostani művük ez a nagyszabású lovas musical. A szereposztást megtekintve, szinte biztosra vesszük, hogy minden érdeklődő talál az előadók között számára kedvenc színművészt. S ami a témát illeti? – Történelmünk dicső időszakába röpítenek vissza az alkotók. Az előadásból megtudhatjuk, hogy – mint addig és azóta nem egyszer -, miként maradt magára egy nemzeti hősünk. Miként tudta elérni mindennek ellenére a győzelmet. Hunyadi János olyan vezére volt az országnak, akinek halálát – a szemtanúk leírása szerint – még ellenfele, a világuralomra törő II. Mehmed szultán is megsiratta. Értük szól a harang.

Szereplők, alkotók:

Hunyadi: Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas
Erzsébet: Debrei Zsuzsa
Cillei: Besenczi Árpád Jászai Mari-díjas
Merinkó: Varga Szabolcs / Gombos Ádám
Szlávka: Szűcs Enikő
II. Mehmed: Várhelyi Áron eh.
Musztafa: Lukács Dániel
Nagyvezír: Tóth János
Titusz: Beleznay Endre
Vitéz János: Gergely Róbert
Kapisztrán: Imre Sebastian
V. László: Csathó Norbert
Berecskei: Rácz János
Kórógyi: László Csaba
Szilágyi: Várhelyi Dénes
Mátyás: Tatai Gergő
Lajos: Götz Attila
Kallixtusz pápa: Merán Bálint / Tunyogi Péter
Garai: Ottlik Ádám
Újlaki: Csányi Dávid
Korcsmáros: Gombás Ádám / László Csaba

Gyártásvezető. László Csaba
Díszlet: Bényei Miklós
Jelmez: Molnár Gabriella
Koreográfus: Halmi Zoltán
Zeneszerző: Balásy Szabolcs
Hangszerelés: Horváth Krisztián
Írta: Moravetz Levente
Segédrendező: Oláh-Fenyvesi Judit
Executive Producer: István Gábor
Producer: Moravetz-Somogyvári Andrea
Rendező: Moravetz Levente
Rendezőasszisztens: Takács Kíra

A rendező munkatársai: Perczel Adrienn, Balogh Norbert, Fischer Annamária, Fischer György, Fodor Zsolt, Gazsi Zoltán, Herda János, Kolonics Gábor, Pauli János, Rács Zoltán, Szabó Gyula, Tic Jenő, Tóth Géza, Moravetz Péter.

Szóljon hozzá!