ZETApress

hírportál

Cirkuszi gyermeknap

Különleges gyermeknapi ajándékkal kedveskedik a családoknak a Fővárosi Nagycirkusz. Június 4-én pénteken (101 évvel Trianon után) hosszú szünet után újra kinyitja kapuit, ismét a porondon csodálhatók meg az artistaművészek produkciói.

Az újranyitást a mai Gyermeknapon a Cirkusz előtti téren hatalmas, ingyenes szabadtéri koncerttel ünneplik, melyre már 17 órától várják a közönséget. A szabadtéri rendezvényen le is lehet majd ülni, ezért célszerű lesz egy kicsit korábban érkezni. A Baross Imre Artistaképző növendékeinek bemutatója után 18-tól 21 óráig Cirkuszi gálában gyönyörködhetünk. A Szabó László és Szente Vajk rendezésében létrejött műsorban fellép a Kossuth-díjas Földes László Hobo, a Roy és Ádám Trió, az Abrakazabra, az LGT zenekarból Karácsony János és Solti János, valamint Veres Mónika Nika és Heincz Gábor Biga.

Színpadra lépnek a 2019-ben meghirdetett Kötéltánc dalpályázat művészei: Pleszkán Écska, Vincze Lilla, a Four Fathers, Pejtsik Anna nyolcfős kórussal kísérve. Ott lesz Czimmermann Kitti és Nádasi Veronika is. A zenei műsor részletei között lélegzetelállító artistaszámok láthatók majd a Dinasztiák című műsor világhírű sztárjaitól, akiket a Fővárosi Nagycirkusz zenekara kísér.

Megcsodálhatók a fiatal kora ellenére többszörös cirkuszfesztivál-díjas Varga Riko Manuel és Varga Vanessza zsonglőrszámai, őket követi a magasban a Weiss Junior fliegende (repülő) csoport lengőtrapéz produkciója és a Duo Juderto romantikus gurtniszáma. A kutyák és emberek közötti feltétlen bizalmat és játékosságot Richter Miska és Richter Alena mutatja be nyolc uszkár kutyusukkal. Ádám Krisztián magas-drótegyensúlyozó számmal, míg Boiachin Diana lengőrúd számmal varázsolja el a közönséget. A Rolling Wheel művészi röhnrád duplakarika számmal, míg a Dinasztiák című műsorunk rendezője, a Hortobágyi Károly-díjas Silver Power antik héroszokat megidéző erőemelő számával lép porondra.

A Richter Kevin ugródeszka csoport bámulatos szaltókkal nyűgözi le a közönséget. Az ültetett eseményen a hatályos jogszabályokat betartva a 18 év feletti nézőknek kötelező bemutatniuk az érvényes oltási igazolványukat és egy fényképpel ellátott okmányukat, míg a 18 év alatti vendégek kizárólag oltási igazolvánnyal rendelkező felnőttel érkezhetnek.

Szóljon hozzá!