ZETApress

hírportál

Jégmadár hoz szabadságot

Talán nem túlzás azt mondani, annyira szüksége volt már az embereknek erre a felpezsdítő és erőt adó nótára, mint egy falat kenyérre. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Ress Hajni: Jégmadár című dala alig pár napja került fel a legnagyobb videómegosztó portálra, de így is több százezren ezren látták már.

Persze a siker nem véletlen, hiszen a zenét nem más, mint a többszörös arany- és platinalemezes producer, Szűcs Norbert szerezte, míg a szöveget Hujber Szabolcs, A Dalt márciusban megnyert Mostantól című dal szövegírója adta a szerzeményhez.

Az énekesnő neve sem ismeretlen számunkra, hiszen ő volt az, aki a Magyar Honvédség Központi Zenekarával fogott össze, hogy egy hazafias balladával kedveskedjenek az egészségügyben dolgozók erő feletti munkájáért. Decemberben bemutatott Égi fohásza idekattintva látható-hallható.

A Jégmadár című sláger üzenetéhez nem is kell sok magyarázat, hiszen már az első sorok is elárulják, a tavasszal érkező napsugár erőt ad az elmúlt majd egy év szomorú napjait követő időhöz. – Nekünk, embereknek sincs más választásunk, minthogy át kell vészeljünk minden nehézséget, amelyet az élet elénk görget – vallja Ress Hajnalka. – Így kapunk új lehetőséget ebben a jelenleg a felszínességtől tisztuló világunkban arra, hogy újraindítsuk magunkat. Most arra van a legnagyobb szükségünk, hogy megtaláljuk azt a belső erőt magunkban, mely mindig fel fog ébreszteni ebből a nyitott szemű hibernálásból. Számomra ilyen ébresztőerőként hatott, hogy Szűcs Norbert zenei producerrel együtt dolgozhatok, aki elképesztően nagy szakmai tudásnak van a birtokában. A zenéről alkotott véleményünk azonos, mi sem bizonyítja jobban ezt az összhangot, mint a közös munkánkat elindító Jégmadár! A dalszöveget is örömmel ki kell emelnem, mert Hujber Szabolcs kiválóan és érthetően ötvözte ezt a belső, pozitív erőt friss, megtisztult gondolatokkal – összegezte az énekesnő.

Szóljon hozzá!