ZETApress

hírportál

Városligeti Passió

Kortárs magyar slágerekkel televíziós produkció készült Jézus keresztútjából! Hollandia, Anglia és az Egyesült Államok után ma Budapestre is megérkezik a The Passion, a világ talán legismertebb történetét bemutató zenés utcaszínház, melyet a tv2 18:55-től élőben közvetít.

A Jézus szenvedéstörténetét valósághűen, de mégis könnyen értelmezhetően bemutató nemzetközi zenés televíziós formátum már nézők millióit hódította meg világszerte élőben és a televíziók előtt is. A hazai változat a MannaFM 98.6 megbízásából Herendi Gábor – a Valami Amerika és Kincsem alkotójának – rendezésében készül, amelyben neves hazai előadók – Bányai Kelemen Barna, Stohl András, Sena Dagadu, Szolnoki Péter, Telekes Péter, Brasch Bence, Czippán Anett, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Kubik Anna – közkedvelt magyar slágereken keresztül teszik közérthetővé és kortárssá Jézus szenvedéstörténetét.

A The Passion egyedülálló lehetőséget nyújt minden nézőnek, hogy az anyanyelvükön megszeretett dalok új értelmezést nyerjenek és új nézőpontokkal, új felismerésekkel gazdagodjunk az egymáshoz való viszonyunkról, hitről, bizalomról, nyitottságról és az elfogadásról: vagyis a közös dolgainkról.

A The Passion egyszerre nyújt érdekes, de nyugodt kikapcsolódást és egy lehetőséget, hogy elmélyedjünk a mindannyiunk által ismert történet tanulságain. A rendező, a szervezők és Stohl András, a műsor házigazdája vár mindenkit a televíziók képernyője elé ma este. Zenei producer, rendező: Temesi Bertalan. A járványhelyzetre való tekintettel a The Passion idén nézőközönség nélkül, a Városligeti Műjégpálya területén felépített óriás díszletben kerül megrendezésre a tv2 kamerái előtt.

Szóljon hozzá!