ZETApress

hírportál

Adomány a zene útján

A pandémiában még fontosabb a jótékonykodás. A tavalyi év sok változást hozott, többek között az alapítványok életében is. A koronavírus-járvány hatására sok adakozási forma átalakult, megváltozott, alkalmazkodva a mindenkori járványügyi intézkedésekhez.

Rendhagyó módon a Tündérkör Alapítvány most Farkas Zsomborral készített egy közös dalt, amely a jótékonyság fontosságára hívja fel a figyelmet – tudatta Károly Róbert, a PResston PR junior PR referense.

Egy 2019-ben végzett kutatás szerint a 18-59 éves lakosság 68%-a szokott rendszeresen jótékonykodni. A jótékonykodók több mint felét az érzelmek motiválják az adakozásban, azaz jó érzéssel tölti el őket, ha másokon segíthetnek. A tavalyi év sok változást hozott, így kiemelten fontos, hogy aki teheti, támogassa a rászorulókat.

Minden segítség számít

Több mint 1 éve része életünknek a koronavírus-járvány. Sokak számára a pszichés egészség megőrzése jelenti a legnagyobb kihívást, melynek következtében most talán még inkább szükség van egymás támogatására, a közösségi összefogásokra. Mindenki úgy segít, ahogyan a jelenlegi helyzetben lehetősége van, hiszen minden pozitív cselekedet segítség lehet mások számára. Nincs ez másképp Farkas Zsombor énekes-dalszerző, a Privát Affér frontemberének életében sem, aki a Tündérkör Alapítvány munkáját támogatja.

Véleményem szerint kiemelten fontos, hogy tettre készek legyünk és merjünk egy-egy jó ügy mellé odaállni. Minden ember életében van valami, amivel hozzá tud járulni ahhoz, hogy szebb és jobb legyen a körülötte lévők élete. Senki ne féljen ezzel élni – mondta Farkas Zsombor, aki zenei tehetségével támogatja az alapítványt. – Az alapítvány mindennapi munkásságát ismerve úgy gondolom, hogy egy igazán hiteles, őszinte és nagyszerű dolog, amit napi szinten csinálnak, így örömmel támogatom én is a munkájukat – tette hozzá az ifjú énekes-dalszerző.

A Tündérkör Alapítvány működésének célja a 16 éven aluli rászoruló, akár fogyatékkal élő gyermekekkel rendelkező családok felkutatása és támogatása. Az alapítvány működését már korábban olyan ismert művészek és formációk is támogatták, mint a Kowalsky Meg a Vega, Curtis, Csonka András, Orosz György, az Animal Cannibals, Rakonczai Imre, a Gospel USA, a Kozmix, a Kerozin és a Desperado.

Szívből örülünk, hogy most egy olyan helyi, debreceni születésű művésszel is együtt dolgozhatunk, mint Farkas Zsombor – mondta Tóth Zsé Ferenc, a Tündérkör Alapítvány elnöke. Szerzeményével együttérzést szeretnénk kelteni az emberekben, felhívni a figyelmüket a törődés, odafigyelés fontosságára! Erre vágyunk – fűzte hozzá az alapítvány elnöke, aki bízik abban, hogy a zene üzenete minél több emberhez eljut. A törődésről szól az Alapítványnak írt dal:

Mert néha egy pillanat min múlik,
Hogy hová érkezel,
S az a kéz, mi felkarol,
Egy életet jelent
Tudom, mindig van, mi porba húz,
De jobb, ha szárnyra kélsz
Ha zuhannál, én ott leszek,
Mikor új utat remélsz.

Farkas Zsombor: Tündérek Földjén (Tündérkör Alapítvány Induló) című száma a PA Records YouTube oldalán debütált.

Farkas Zsombor

A debreceni születésű énekes-dalszerző 6 éves korában kezdte zenei karrierét. Pályafutása első szakaszában a gitározás kompetenciáit sajátította el, majd 2014-től elkezdett az énekléssel is komolyabb szinten foglalkozni. Szakmai felkészültségéhez hozzájárult a debreceni Rocksuli, valamint a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Könnyűzenei Képzése is. Farkas Zsombor 2016-ban megalapította a Privát Affér nevű zenekarát, melynek frontembere is egyben, 2017-től szólókarriert is épít. 2020-tól tevékenykedik szerzőként és producerként más előadóknak, amely jelenleg a 2021-ben elindított PA Records nevű lemezkiadó és produkciós vállalkozás keretein belül valósul meg.

Szóljon hozzá!