ZETApress

hírportál

noÁr Magyarja

A magyarság ünnepén forradalmi módon, a noÁr Mozgalom a Magyar című szám dalszövegére helyezi a hangsúlyt, egy lyrics videóval debütálnak. A noÁr dalszövegei mindig sűrűek, sok mondanivalóval, így két héten át segítik majd a közönséget a feldolgozásban és a párbeszéd megteremtésében – tudatta Holub Katalin. A videó előzetese idekattintva olvasható.

A noÁr – Magyar dalszövegének mai megjelenését szerda 18 órakor a noÁr Facebook oldalán egy live videó követi, ahol közös elemzéssel teremtenek lehetőséget a véleménynyilvánításra. Csütörtökön ugyanekkor és ugyanitt szakértők osztják meg gondolataikat a nemzeti identitás kérdéseivel kapcsolatban. Hétvégén werk anyagok tárnak fel kulisszatitkokat, s podcast-beszélgetések bontják majd ki, mit jelent ma magyarnak lenni. A noÁr – Magyar klipmegjelenése után az alkotóké és Balatoni József Jocó bácsi közreműködésével, a dalban elhangzó személyeké lesz a főszerep. Röviden az e heti konkrétumok, s minden más majd folyamatában.

Március 17-én szerdán 18 órai kezdettel Miről beszélsz? – címmel noÁr Facebook live interaktív fórum, mely során bármi kérdezhető a dalról: Hogy készült, miért Magyar a címe és úgy egyáltalán mire gondolt a költő?

Március 18-án csütörtökön 18 órai kezdettel beszélgetés a szakértőkkel: Te mitől érzed magad magyarnak? A magyarság / magyarnak lenni kérdése 1848-ban és napjainkban. Résztvevők: dr. Csepeli György szociológus, szociálpszichológus; Kampós András történelemtanár; Molnár Áron ügyvivő, szövegíró, a noÁr Mozgalom alapítója. Moderátor: Bombera Krisztina televíziós újságíró.

A noÁr ügye, hogy legyen egy ügyed – hirdetik mottójukként. Az önkéntesekből álló civil szervezet a már megszokott képlettel, vagyis a művészet, a párbeszéd és a tettek erejével dolgozza fel a magyarság témáját, mely bemutatásának ezúttal is részei a megjelenő kliphez kapcsolódó akciósorozatok, illetve a podcast-beszélgetések, olyan szakemberek megszólaltatásával, akik a téma egyes szegmenseiben jártasak, és releváns forrásokat osztanak meg azokkal, akik elmélyülnének az adott kérdéskörben.

Szóljon hozzá!