ZETApress

hírportál

Megvannak a döntősök

Kialakult A Dal 2021 március 13-i döntőjének mezőnye, miután a szombati 2. elődöntőből Süle Zsolt: Befúj, a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos: Maradok, Radics Gigi: Egy vagy velem, valamint Andelic Jonathan: Áldom című dala bejutott a fináléba. A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója különdíjat Kardos-Horváth János vehette át.

A Duna Televízióban sugárzott műsorban tíz előadó lépett színpadra, a dalok ismét akusztikus változatban hangzottak el. A zsűri három produkciót juttatott tovább a döntőbe. A legmagasabb pontszámot, 39-et holtversenyben a Befúj és a Maradok kapta, mögöttük az Egy vagy velem végzett a 3. helyen 38 ponttal. A negyedik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot a 7-8. helyen 34 ponttal álló Áldom kapta, amely szintén bejutott a döntőbe. Őket a 2. válogatóból is a közönség juttatta tovább. A múlt heti 1. elődöntőből Bari Lacit, Katona Petrát és a Kaukázust a zsűri, Mudfieldet a közönség juttatta a döntőbe.

Az adásban átadták A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója különdíjat, amelyet Kardos-Horváth Jánosnak ítélt a zsűri, a Kaukázus: Egyetlen szó című daláért. Ő ezzel a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának díját is elnyerte. Az elismerést Mező Misi, a négyfős zsűri tagja adta át. A dalválasztóban Charlie és Király Linda együtt lépett színpadra a Játszom, ahogyan lélegzem dallal. A Dal 2021 két műsor-vezetője Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd Freddie, velük kereshetjük az év magyar slágerét. Az idei versenyről A Dal 2021 honlapján, valamint a műsor Facebook- és Instagram-oldalán találhatóak részletes infók, extra tartalmak, videók és cikkek.

Szóljon hozzá!