ZETApress

hírportál

András Hazaér majd

Anevemandras nyerte A Dal 2. válogatóját. Anevemandras, azaz Kállay-Saunders András: Hazaérek majd című dala 1. lett tegnap este. A Duna Televízióban sugárzott műsorban tíz előadó dala hangzott el, közülük a zsűri juttatott tovább négyet az elődöntőbe. A Dal múlt heti 1. válogatójáról idekattintva olvashatunk.

Anevemandras 36 pontot kapott a produkciójára, mögötte GERENDÁS feat. Dárdai Blanka: Senkié című dallal végzett másodikként 31 ponttal. A 3-4. helyre holtversenyben Noémo: Hableány és Szabó Leslie: Legyen másnak is jó került 30-30 ponttal. Az 5. továbbjutót a közönség választotta ki, a legtöbb voksot Andelic Jonathan: Áldom című dala kapta, amely 29 ponttal az 5-7. helyen állt.

A műsorban megemlékeztek a pénteken hosszú betegség után elhunyt Siklósi Örsről, az AWS énekeséről. A zenekar 2018-ban Viszlát nyár című dalával megnyerte A Dalt és Magyarország képviseletében részt vett Lisszabonban az Eurovíziós Dalfesztiválon. 2018. április 23-ai Akvárium klubbeli sajtótájékoztatójukról idekattintva olvashatunk. A 2. válogató extra produkcióját Keresztes Ildikó és a Fatal Error közösen adta elő, ők az óév végén elhunyt két Omega-tagra, Benkő Lászlóra és Mihály Tamásra emlékeztek az Ezüst eső című dallal.

Szóljon hozzá!