ZETApress

hírportál

Drága Hazám A Dal színpadán

Minden magyarnak üzennek A Dal 2021 versenyzői. A Dal színpadán az a két tehetséges fiatal énekeli majd a már több mint egymillió megtekintést elért Drága Hazám című dalt, akik 2020 márciusában az Európa 2020 című közös dalukkal robbantották fel az internetet.

A dalt eddig már hétmillióan látták, ami bizonyítja, rengeteg embernek ad erőt a koronavírus okozta nehéz napokban – tudatta Mészáros Szilvia. A múlt szombati első válogatóról szóló beszámolónk idekattintva olvasható.

A Drága Hazám szövege, mondanivalója a magyar nemzet évezrednyi megpróbáltatásait, nehézségeit, háborúit, sikereit, reményét, hitét próbálja meg visszaadni pár versszakban és refrénben. Ez óriási kihívás Nagy Szilárd és Ragány Misa szerint, akik társ-zeneszerzőként és társ-szövegíróként is jegyzik az alább látható-hallható szerzeményt.

A fiúk nagyon hálásak Szűcs Norbertnek (zene) és Hujber Szabolcsnak (szöveg) azért, hogy megszülethetett egy olyan közös daluk, amiben arra biztatják a hallgatóságot, hogy bátran szeresd a hazád, mert ezt a szeretetet visszakapod! Nem titkolt céljuk: szeretnék, ha ezt 15 millió magyar érezné ugyanígy! A nóta minden magyar ember számára üzeni: magyar ember az, aki magyarul álmodik, és gondozza, öntözi a magyarság fennmaradásának fáját!

Szóljon hozzá!