ZETApress

hírportál

Csézy Gyönyörű

Lezárt hotelben forgatta új klipjét Csézy. Az összetartozás erejéről készített új dalt és videoklipet Csézy. A Gyönyörű című lírai szerzemény üzenete nem más, mint hogy a közös élet útján nemcsak a boldog pillanatokból, hanem a bajban való összekapaszkodásból is erőt lehet meríteni a pároknak.

Új dallal búcsúztatja az évet Csézy. Az énekesnő úgy érzi, ez a minden szempontból szokatlan 2020-as esztendő sokak számára hatalmas felismerésekkel szolgált és alaposan próbára tette az emberi kapcsolatokat is. Ez ihlette a most megjelent Gyönyörű dalt. Csézy alkotótársai a korábbi, nagysikerű Általad vagyok dal szerzői: Rakonczai Viktor zeneszerző és Szabó Ágnes szövegíró voltak – tudatta Keresztes Nikolett.

Ha tavaly ilyenkor valaki azt mondja nekünk, hogy maszkban járunk majd az utcán és úgy érezzük, az a felelős viselkedés, hogy nem látogatjuk meg idős hozzátartozóinkat karácsonykor, egészen biztosan bolondnak hittük volna az illetőt. Ám idén a feje tetejére állt a világ. Veszélyes lett a puszi, az ölelés, gyanús egy köhintés. Elképesztően nagy amplitúdóban mozogtunk az érzelmi skálán és sokak lelkiállapotának rosszat tett a bezártság, a korlátozások – kezdte az énekesnő.

A párkapcsolatok idén még inkább górcső alá kerültek. A karantén alatt a problémák begyűrűztek az otthonokba, alig van olyan család, akit nem érintett hátrányosan a világjárvány. A problémák pedig próbára teszik a kapcsolatokat. A dalom arról szól, hogy a nehézségek idején is ott vagyunk egymásnak, ha a világ kifordul is a négy sarkából, együtt bármit képesek lehetünk megoldani, hiszen ezt fogadtuk meg annak idején – folytatta Csézy, aki azt is megjegyezte, előadóművészként ő is nehezen élte meg, hogy nem találkozhat a közönségével.

Eleinte élveztem az itthonlétet, minden időmet a kertünk szépítgetésével és az állatainkkal töltöttem, de nagyon hamar hiányozni kezdett a színpad. Mivel a fellépések nagyjából nullára redukálódtak, a férjem étrend-kiegészítőket forgalmazó cégében vállaltam kétkezi munkát, mert ott viszont jelentősen megnövekedtek a feladatok. Az új dal megszületését a jelenlegi helyzet inspirálta. Szerettem volna kiénekelni mindazt magamból, amire ez az év tanított – árulta el.

Csézy visszatért a Rakonczai – Szabó szerzőpároshoz, mert úgy érzi, ők azok, akik leginkább dallá tudják formálni az érzéseit. – Viktorral mindig hatalmas öröm a közös munka, hiszen évtizedes profizmusa elvitathatatlan, Ági pedig elképesztő módon rám tud hangolódni, így olyan szövegek kerülnek ki a kezei közül, amikkel azonnal tudok azonosulni – indokolta döntését.

A dalhoz készült látványos videót Madarász Isti rendezte, ami három különböző életkorú pár életének egy-egy fontos momentumába enged bepillantást. – A klipforgatáshoz rendelkezésünkre bocsátottak egy egész hotelt, ami a kijárási korlátozások miatt teljesen zárva volt. Ez óriási lehetőséget adott a képi világ megkomponálásához, hiszen normális esetben teljesen esélytelen, hogy csak magunk legyünk egy ekkora épületkomplexumban. Csodálatos érzés volt, igyekeztünk kihasználni ezt a vissza nem térő lehetőséget. Természetesen a biztonságra mi is maximálisan odafigyeltünk, minden szereplő és stábtag átesett a koronavírus-teszten, a színfalak mögött pedig maszkban dolgoztunk – avatott be a részletekbe az énekesnő.

Ahogy azt már a rajongók megszokhatták, Csézy ezúttal is tervezett saját ruhákat a dalhoz. – A fiatal menyasszony ruháját és a zöld ruhát én terveztem, ami magán viseli a tradicionális és modern stílusjegyeket is. Nyáron, amikor még utazhattunk, két napra elszöktünk a férjemmel Bécsbe, onnan hoztam ezt a gyönyörű selyem anyagot – részletezte a saját kollekcióval is rendelkező énekesnő.

Bízom benne, hogy akik meghallgatják a dalomat, átérzik azt a hangulatot, amit át szeretnék adni a dallal! Hogy jöhet bármi, ha igazán szeretjük egymást, kézen fogva csináljuk végig, hiszen ettől lesz az út gyönyörű – zárta sorait Csézy, aki a nyári, nagysikerű webes piknikkoncertje után most egy meghitt hangulatú, online adventi koncerttel szeretné még szebbé tenni az ünnepi készülődést. A közvetítést a Miskolci Zenepalotából december 20-án láthatják a nézők Csézy Facebook-oldalán.

Szóljon hozzá!