ZETApress

hírportál

Ne a tükröt átkozd, ha a képed ferde!

Revizort küldenek a Kiskörúti Színházba. Titkos utasítással. Még nem tudni pontosan, mikor érkezik. Ő a kormánybiztos, akinek feladatköre egyelőre ismeretlen. A társulat számlái rendben vannak, a pályázati pénzek elszámolva, mégis retteg az Igazgató – látható holnaptól a Belvárosi Színházban Pass Andrea: Nyakunkon a Revizor (Egy komédia bemutatója előtt) című darabjában.

Óvintézkedéseket rendel el, a társulat egyre nyugtalanabb. A Revizor egyszer csak beteszi lábát az épületbe. A híresztelésekkel ellentétben nem inkognitóban érkezik, nyíltan rendeli el reformintézkedéseit. A társulat mindent megtesz, hogy megfeleljen a különös elvárásoknak, annak érdekében, hogy megtarthassák közelgő premierjüket. Az idő fogy, a közönség közeleg, egy fűrész hangosan dolgozik.

Szereplők: Mészáros Máté, Ötvös András, Schruff Milán, Járó Zsuzsa, Péter Kata, Jászberényi Gábor, Ficzere Béla, Rohonyi Barnabás eh. Inspirációja Gogol: A revizor című drámája. Koncepció: Garai Judit, Pass Andrea. Dramaturg: Garai Judit. Díszlettervező: Bobor Ágnes. Jelmeztervező: Tihanyi Ildi. Világítás: Szondi György. Plakát: Csáfordi László. Rendezőasszisztens: Szakács Zsuzsa, Varga Miklós. Rendező: Pass Andrea. Producer: Orlai Tibor.

Szóljon hozzá!