ZETApress

hírportál

Marica grófnő Terézvárosban

Kálmán Imre: Marica grófnő című hármas szereposztásban látható operettjének premierje ma 19 órakor lesz a a Nagymező utcai Budapesti Operettszínházban – tudatták sajtósaik.

Az egészségügyi biztonsági protokollnak megfelelően mindenki hozzon magával maszkot, melyet az épületbe történő belépéstől kezdve az előadás végéig kötelező viselni! A beléptetés az épületbe érintkezésmentes lázméréssel történik, 37,4°C feletti test-hőmérséklettel az előadás nem látogatható.

Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket! – Gyönyörű ének, csodálatos dallamok, látványos táncjelenetek egy eredeti magyar operett-mulatságban. Kálmán Imre egyik legkedveltebb operettje a művészet minden szintjén garantálja a magas színvonalú szórakozást. Egyrészt Shakespeare-re emlékeztető nem várt fordulatokkal teli a szövevényes történet, ahol a saját maguk gyártotta hazugságok hálójában vergődnek a szerelmes fiatalok, másrészt egy romantikus, viharos, és gyönyörű dallamokban gazdag zenemű, energiával teli táncjelenetekkel.

A mozgalmas darabot ki más rendezhetné, mint Bozsik Yvette Kossuth-díjas koreográfus. A műhöz méltó mesés atmoszférát impozáns színpadi látvány és kifinomult, korhű jelmezek teremtik meg Cziegler Balázs díszlettervező és Berzsenyi Krisztina jelmez-tervező segítségével. Októberben összesen nyolc alkalommal: a mai premiert követően 24-25-én szombat-vasárnap délután és este, majd 26-27-28-án hétfő-kedd-szerdán csak este látható az előadás. Folytatás újabb hat előadással december 2-tól 6-án Mikulásig.

Szóljon hozzá!