ZETApress

hírportál

Viktória Békéscsabán

Ábrahám Pál: Viktória című nagyoperettjét novemberben 9-én mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház. Az előadás Békéscsabán – a nemzeti összetartozás évadjában, Trianon 100. évfordulójára emlékezve – Nemlaha György dramaturg átdolgozásában kerül színpadra – tudatta Sarkadi Béla. Fotóink Bencsik Ádám felvételei.

A Viktória egy gyönyörű történet arról, hogy a szerelem valóban mindent legyőz: háborút, fogolytáborokat, országhatárokat és a hosszú, egymástól távol töltött éveket is. Ábrahám Pál operettje egy első világháborús magyar honvéd kapitányról, a szárnysegédjéről, a gyönyörű Viktóriáról és a szerelemről szól. Az I. világháborút követően Oroszországban, Japánban és Magyarországon játszódó történetben két ember szerelmét követhetjük nyomon, akik a múló évek után sem vágynak másra, minthogy egymáséi lehessenek.

Az előadás a Békéscsabai Jókai Színház és a Magyar Zenés Színház közös bemutatója. A próbák június végén kezdődtek. Seregi Zoltán a Jókai Színház igazgató, az előadás rendezője elmondta: a nagy létszámú stáb és a két színház együttműködésének összehangolása komoly egyeztetést igényelt, nemcsak Békéscsabán, hanem Budapesten is voltak próbák.

Bozsó József a Magyar Zenés Színház igazgatója, a darab koreográfusa azt emelte ki, hogy a darab zenei világában az amerikai dzsessz keveredik a keleti motívumokkal és a magyar népzenével, így teremtve meg azt a sajátságos zenei világot, mely Ábrahám Pál operettjeire oly jellemző.

Olyan slágerek hallhatók az előadásban, mint a 32-es baka vagyok én, a Pardon Madame, a Honvéd Banda szól a Stefánián, a Good Night, Ahol az ember fölmászik a fára, ott van Budapest. Az újító szellemű operett azért is izgalmas, mert a bonviván és a primadonna mellett két táncos komikus-szubrett páros is feltűnik a felvonások során, így három pár is küzd a boldog végkifejletért! Vágyakozás, sok nevetés és egy minden akadályt leküzdő szerelem – ez a Viktória!

Szóljon hozzá!