ZETApress

hírportál

Héttörpe Újbudán

Héttörpe címmel különleges darabot mutatnak be Újbudán: szeptember 25-én pénteken nem mindennapi előadást tartanak, a XI. kerületi MU Színházban. A Héttörpe deformált, groteszk, fájdalmas és gyönyörű testekbe bújik. Ők a kiválasztottak és a kitaszítottak – tudatta Sárréti Anita PR menedzser.

A Héttörpe testesíti meg emberi létezésünk zsigeri megnyilvánulásait, amelyeket mindannyian magunkban hordozunk, ám a nyílt utcán, munkahelyen, a hétköznapokban nem szívesen mutatnánk meg, inkább elrejtjük őket. Ők a társadalomból kirekesztettek, az eltorzítottak. Ez a tragédia. De hogy lesz ebből komédia? Van, amit nem illik kiparodizálni. Vagy mégis?

Előadók: Boros Ádám, György Zoltán Dávid, Kapitány Dorottya, Kemény Rozália, Szabó Veronika, Várnai Balázs. Bábtervező: Remsey Dávid. Zeneszerző: Várnai Balázs. Fénytervező: Dézsi Kata. Jelmez- és díszlettervező: Misku Dóra.Hang: Csernovszky Márton. Dramaturg: Kovács Blanka. Produkciós asszisztens: Balogh Zsuzsanna. Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Füge Produkció, Staféta, SÍN Művészeti Központ. Rendező: Makra Viktória.

Makra Viktória szabadúszó színész, bábszínész, rendező 2013-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színművész-bábszínész szakirányán. Hét éve tartó szabad-úszása alatt rendkívül sok helyzetben, helyen kipróbálta már magát. Alapító tagja a Ledpuppets fény-bábszínháznak. A MU Színházban jelenleg a Queendom című előadásban látható, rendezőként a Dino coming outot jegyzi ugyanitt. Előadásait, gondolkodásmódját erős formai nyelv, a bábok újraértelmezett használata jellemzi. Gyakori témája az állat és ember közötti kapcsolat, keresi az átjárhatóságot eközött a – látszólag – két világ között. Rendszeresen tanít tárgyanimációt, kontakt improvizációt és színészmesterséget.

Szóljon hozzá!