ZETApress

hírportál

Oltári srácok a Thália Színházban

Másfél hete játsszák a pesti Brodway-n a New York-i Brodway sikerdarabját, az Oltári srácok musicalt. Öt fiú varázsol el bennünket kirobbanó energiájával, hitével és lendületével. A darabon még a Rudolf készítésekor akadt meg a szemük, amikor a tengerentúl dolgoztak együtt a szerzőkkel. A srácok áprilisban ma lépnek fel utoljára a Nagymező utcai befogadó színházban.

A fiúk egyike Mészáros Attila Zsolt. Őt nemrég Lévay Szilveszter: Mozart!-jának címszerepében láttam a Tháliával szembeni Budapesti Operettszínházban. A musical teljesen új szempontok szerint közelít a géniuszhoz. Tipikus mai fiatalként láthatjuk, aki nem bírja elviselni a hercegprímási erőszakot. Feleségét a Jóban Rosszban című tévésorozatban megismert Siménfalvy Ágota játszotta.

Remek volt a darab, kiváló a koreográfia. A lázongó zseni a mű utolsó részében még üdvözölhette a francia forradalmat, s a Bastille lerombolását. A történelmi esemény 1789. július 14-én – thermidor havában – történt, Mozart pedig két évvel később hunyt el 35 évesen. Hősünk a dicső tettet így közelről figyelhette meg. Huzamosabb ideig élt Párizsban, őt is érintette fordulat.

Szóljon hozzá!