ZETApress

hírportál

Keszthelyi operett

Zenés nyári estek a Festetics kastélykertben. Két különleges zenés színházi produkcióval várja a közönséget augusztus végén Keszthelyen. A produkciókat a Magyar Teátrumi Társaság és a Helikon Kastélymúzeum szervezésében a Budapesti Operettszínház és a Musical Neked Produkció hozza el a városba – tudatták sajtósaik.

A kastély velencei tükörtermében tartott sajtótájékoztatón részt vett Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója; Kiss B. Atilla, a Fővárosi Operettszínház főigazgatója; Szendy Szilvi, a Fővárosi Operettszínház szubrettje és Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára.

Augusztus 22-én szombaton este egyszeri és megismételhetetlen musical improvizációt láthatnak a nézők, amelynek nemcsak a hátterét adja impozáns díszletként a kastély, de a témáját is a város, a Festetics család és az épület izgalmas történeteiből alkotják meg a színpadon. Szente Vajk rendező a szólisták, Peller Anna, Polyák Lilla, Csonka András és Kocsis Dénes improvizációira éppúgy épít, mint a nézők ötleteire, miközben felcsendülnek a világ legismertebb musical slágerei. A szólistákat Erős Csaba kíséri zongorán, és Túri Lajos koreográfus segíti a kész mű létrejöttét.

Augusztus 23-án vasárnap Szabadság, szerelem – festői operettest a Festetics kastélykertben címmel a Budapesti Operettszínház ad fergeteges gálaműsort. Világhírű operettjátszásunk legismertebb szerzői és ünnepelt sztárjai, pezsgő táncjelenetek és igazi magyar virtus – mindez a keszthelyi Festetics-kastély romantikus környezetébe költözik egy estére, neves szólisták előadásában: közreműködik Fischl Mónika, Lukács Anita, Szendy Szilvi, Kiss Diána, Lévai Enikő, Vadász Zsolt, Laki Péter és Ninh Duc Hoang Long. Velük együtt Bécstől Budapestig beutazhatják a nézők az operett színes világát Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Johann Strauss, Jacques Offenbach gyönyörű dallamai szárnyán.

Az Operettszínház Balettkara vérpezsdítő táncprodukciókkal színesíti az estét Lénárt Gábor koreográfiájában. Kálmán Imre legkedveltebb operett slágerei között felcsendülnek a Hej, cigány, a Ringó vállú és a Szép város Kolozsvár, megidézve a színház következő nagy őszi operettpremierjét, a Marica grófnőt. A fülbemászó dallamok garantáltan dalra fakasztják a közönséget is! A gála rendezője Angyal Márta, vezényel: Pfeiffer Gyula főzeneigazgató. Az előadásokra a Helikon Kastélymúzeum jegypénztáraiban, valamint idekattintva is vásárolhatók jegyek.

Szóljon hozzá!