ZETApress

hírportál

Szabadtéren Csillebércen

A Budai Szabadtéri Színház vezetősége délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy idén nyáron egy hónappal később, júliusban indult el a nyári szezon, s egy hónappal tovább: egészen szeptember végéig tart majd.

A budai hegyek tetején, egészen pontosan Csillebércen épült nyári színház tavaly nyitotta meg kapuit, ezer férőhelyes nézőterével Budapest második legnagyobb szabadtéri színházaként idén nyáron is számtalan programmal várják a színház és koncertkedvelő nézőket.

A hivatalos megnyitóra közel száz újságíró volt kíváncsi, ami nyilván a beígért bográcsgulyás mellett azzal is indokolható volt, hogy már a nyitás tavalyi első évében egy szavazáson a legkedvencebb budapesti nyári színpaddá választották a Budai Szabadtérit, idén nyáron pedig ez a színház fogadja a legtöbb szabadtéri produkciót az egész országban.

A Budapesti Show-színház által üzemeltetett színház idén ismét egy jelentős átalakításon esett át: a gyönyörű, fákkal körülvett erdei színpad mára a legmodernebb technikával felszerelt, minden igényt kielégítő színházzá változott, így szinte minden színházi és koncertprodukció befogadására alkalmas lett.

Idén nyáron vendégszerepel a színházban Zséda, az Edda Művek, a 100 tagú cigányzenekar, bemutatásra kerül a Szép nyári nap, a Képzelt riport szimfonikus változata, a Czibor, a rongylábú rock opera, de lesz ismét Hullócsillagok éjszakája, Nemzeti Operett Gála, Gergely Róbert koncert Szécsi Pál dalaiból, illetve több feltörekvő, tehetséges társulat vígjátéka, zenés produkciója. Vasárnaponként a gyermekeké a színház: Vasárnapi Matiné címmel mese-előadások tekinthetők meg kellemes családi program gyanánt.

A Budai Szabadtéri Színház ismét jótékonykodik is: ezen a nyáron az egészségügyi dolgoznak rendeznek hálakoncertet augusztus 31-én, amellyel szeretnék megköszönni a művészvilág nevében az egészségügyi dolgozók áldásos munkáját.

Tóth Ádám a színház igazgatója elmondta: számukra a családi színházi élmény lehetőségének megteremtése a fő szempont, vidám, szórakoztató, könnyed produkciók létrehozása megfizethető jegyárak mellett. Tekintettel arra, hogy színházuk teljes egészében magánvállalkozásként üzemel, számítanak az állam támogatására, hiszen a jegyárak alacsonyan tartása és a színvonalas produkciók felsorakoztatása a különböző pályázatokkal kiegészítve tud rentábilis maradni. Előadásaikon nem kell a maszk és ezerfős nézőterükön a szociális távolságot se kell betartani!

Idén nyáron egy chill-garden elnevezésű nyugalom-kerttel is kiegészült a színház területe, itt az előadásmentes estéken nyugodt, pihentető és ingyenes kikapcsolódásra van lehetőség: zongorista, hegedűs, énekes szólista kíséri a békés kikapcsolódást a lampionokkal megvilágított területen. A Budai Szabadtéri Színház idén 35 programmal készül, amelyet még kiegészíthetnek új ötletek és események, a színház vezetősége pedig csak reménykedik abban, hogy a nyár vírusmentesen és nyugalomban, szabadon telik majd el.

Szóljon hozzá!