ZETApress

hírportál

Alföldivel készülnek

Verset mondtak, ételt hordtak ki – de már újra próbálnak Alföldivel. A karantén alatt sem állt meg az élet a Budaörsi Latinovits Színházban. A társulat színészei számos online programban vettek részt, verset és mesét mondtak, énekeltek, illetve arcukat és munkájukat adták több jótékonysági kezdeményezéshez is.

Itt például Takács Kati jelmez-kalapjára lehet licitálni, itt Spolarics Andrea mond verset, itt Bohoczki Sára, itt Páder Petra olvas fel, itt pedig Böröndi Bence beszél svédül egy, a járványhelyzet miatt elmaradt stockholmi vendégjáték apropóján – tudatta Bognár Éva kommunikációs referens.

A műszakiak olyan karbantartási feladatokat végeztek el, amelyekre az évad közben nem volt lehetőség. Természetesen ezeket most a járványügyi szabályok betartásával: maszkban, távolságtartással és több váltott műszakban. Így végéhez ért például az a hangtechnikai beruházás és fejlesztés, amit még tavaly indítottak, és teljesen megújult az ügyelőpult is a színpadon.

A színház munkatársai mindeközben folyamatosan segítették a fenntartó Budaörsi Önkormányzatot a járványhelyzet szülte kötelezettségeinek végrehajtásában: aktívan részt vettek az ételkiszállításban a budaörsi rászoruló idősek részére.

A budaörsi színház nézői hamarosan igazi színházi híreket is kaphatnak, hiszen a március közepén – az olvasópróba napján – megszakadt próbafolyamat folytatódik. A tervek szerint a májusban elmaradt Figaro házassága bemutatót Alföldi Róbert rendezésében ősszel, az évad legelején mutatják be.

A társulat új tagokkal is bővül: Nagy Katica és Szőts Orsi szerződik a Budaörsi Latinovits Színházhoz, ők mindketten eddig vendégként játszottak a társulattal. Frölich Kristóf és Kenéz Ágoston színművész hallgatók pedig szakmai gyakorlati idejüket töltik itt ősztől.

Szóljon hozzá!