ZETApress

hírportál

Segítség az előadóművészeknek

A koronavírus járvány következtében elrendelt veszélyhelyzetben az elő-adóművészeti produkciók (színház-művészeti, táncművészeti, opera, zeneművészeti, cirkuszművészeti) elmaradnak: a döntést helyesnek tartjuk és támogatjuk!

Ez azonban azt jelenti, hogy az elő-adóművészeti intézmények és művészek részben munka nélkül maradtak, bevételeik csökkentek, illetve akár teljesen el is maradnak! – derül ki a Magyar Teátrumi Társaság közlegényéből.

A Magyar Teátrumi Társaság üdvözli és köszöni a Kormány döntését, mellyel a kultúra területén, különösen pedig az előadó-művészetben dolgozók számára anyagi könnyebbségeket biztosít. A Kormány döntései lényegesen elviselhetőbb helyzethez juttatják a kulturális intézményeket, és a területen dolgozóknak, azok családjainak, a szabadúszó művészeknek, a háttérmunkában tevékenykedőknek nagy és példaértékű segítséget jelentenek.

Arra kérjük az elő-adóművészeti intézményeket és magukat a művészeket, az intézmények munkatársait, hogy minden tőlük telhető módon támogassák az egészségügyi dolgozókat, személyes és intézményi erejüket felhasználva kérjék az embereket a járvány leküzdését segítő szabályok betartására, és egyben készüljenek arra a – remélhetően közeli – időre, amikor újraindulhat a kulturális élet hazánkban!

A Magyar Teátrumi Társaság arra ösztönzi az elő-adóművészeti intézményeket és a művészeket, hogy használják ki az online tér lehetőségeit abból a célból, hogy a kulturális értékek a kényszerszünet ideje alatt is eljussanak az emberekhez, különösen a fiatalokhoz – fejeződik be az MTT közleménye.

Szóljon hozzá!