ZETApress

hírportál

Mostantól a legjobb dal

Rácz Gergő és Orsovai Reni: Mostantól című műve nyerte tegnap este A Dal 2020 című show-műsort. A dal ezzel megkapta Az év magyar slágere címet és előadói a 75 millió forint összértékű nyereménnyel építhetik tovább zenei karrierjüket.

A Dunán és a Duna World-ön élőben közvetített döntőben nyolc előadó mutatta be produkcióját: a Fatal Error (Néma), Rácz Gergő – Orsovai Reni (Mostantól), Ember Márk (Tovább), a 2. elődöntőt megnyerő Turbo (Iránytű), Takács Nikolas (Csendbeszéd), a Tortuga (Mámor tér 3.), Kóbor Zsóka – Polgár Patrik (Valamiért) és a Nene (Későre jár) lépett színpadra. A versenyzők maguk dönthették el, hogy az eredeti hangszerelésben vagy akusztikus változatban adják elő dalukat.

A négytagú zsűri a nyolc dal elhangzása után egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adott az általuk legjobbnak ítélt 4-4 dalnak, íme: Nagy Feró: Nene 4, RG – OR 6, Fatal Error 8, Turbó 10 pont. Vincze Lilla: Turbó 4, Nene 6, Ember Márk 8, RG – OR 10 pont. Pély Barna: Takács Nikolas 4, EM 6, RG – OR 8, Turbó 10 pont. Apáti Bence: FE 4, Turbó 6, RG – OR 8, Nene 10 pont.

Az így versenyben maradt négy előadó: Rácz Gergő – Orsovai Reni (32), a Turbo (30), a Nene (20) és Ember Márk (14 pont) közül a nézők választották ki a nyertest SMS-ben küldött szavazataikkal. A Fatal Error 12, Takács Nikolas 4, továbbá a Tortuga és Kóbor Zsóka – Polgár Patrik 0-0 ponttal esett ki a további küzdelmekből.

A legtöbb voksot Rácz Gergő és Orsovai Reni kapta, így megnyerte A Dal 2020-at. A díjat a VOLT Produkció nevében Lobenwein Norbert adta át. A duó 75 millió forintos összértékű nyeremény mellett a 2020-as Petőfi Zenei Díj Az év dala kategória nyertese is lett és felléphet a legnagyobb hazai fesztiválok, köztük a VOLT és a Strand színpadán.

A Mostantól Rácz Gergő és Orsovai Reni első közös dala, amelynek zenéjét Bella Máté és Rácz Gergő, szövegét Hujber Szabolcs és Rácz Gergő írta. A számban az énekes élete legkínosabb pillanatát mutatja be, amikor a párja megtudta, hogy hűtlen volt hozzá.

Gergő Fonogram-díjas zeneszerző, énekes, producer, Reni pedig egy középiskolában ének-zenét tanít, 2017-től a Székesfehérváron alakult Nene-zenekarnak is tagja, amellyel szintén bejutott A Dal 2020 legjobb négyébe. – Nem gondoltuk volna, hogy győzünk, nagyon boldogok vagyunk! – örvendeztek a sikernek.

A döntő extra produkciójaként Pápai Joci: Az én apám című dalát, míg a Csík Zenekar a Csillag vagy fecske című számát énekelte el. Az adásban jelentették be, hogy A Dal Akusztik online szavazást és ezzel együtt a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának elismerését szintén Rácz Gergő és Orsovai Reni kapta.

Szóljon hozzá!