ZETApress

hírportál

Megvan a TOP8

Kialakult A Dal 2020 március 7-i döntőjének nyolcas mezőnye, miután a tegnapi 2. elődöntőből a Turbó: Iránytű, Ember Márk: Tovább, a Nene: Későre jár és Kóbor Zsóka – Polgár Patrik: Valamiért című dala jutott be a fináléba. A 9 versenydal akusztikus változatban hangzott el a stúdióban.

Az utolsó dal elhangzása után a négytagú zsűri pontszámai alapján a legtöbb pontot (39) kapott produkció, a Turbó Iránytűje automatikusan továbbjutott a döntőbe, a legkevesebbet (26-ot) begyűjtő Kies: Az egyetlen című dala kiesett a versenyből.

Az 5. zsűritag szerepét betöltő nézők a műsor folyamán kétszer is szavazhattak SMS-ben. Az első, 10 perces szavazás a bennmaradt hét dalra indult, ebben a legkevesebb voks Wolf Kati: Próbáld még című dalára (amely a zsűritől előzőleg a 2. legtöbb szavazatot, 38-at kapott) érkezett, így ő kiesett a versenyből. A még versengő dalokra további 5 percig szavazhattak a nézők SMS-ben. A voksaik alapján kialakult sorrendet pontokká alakították, amelyet hozzáadtak a zsűritől kapott pontszámokhoz, így alakult ki a még három továbbjutó dal sorrendje. Döntőbe került Ember Márk (Tovább) 72 ponttal, a Nene (Későre jár), valamint a Kóbor Zsóka – Polgár Patrik duó (Valamiért) 60-60 ponttal.

A 2. elődöntő extra produkciójaként Balázs Fecó adta elő Évszakok című dalát. Az adásban átadták A Dal 2020 Legjobb Dalszöveg Írója-különdíjat, amelyet Molnár Tamásnak ítélt a zsűri, Pál Dénes: Tudom (Készen állsz) című daláért. Ő ezzel a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának díját is elnyerte, ám daluk nem jutott be a jövő szombat döntőbe.

A múlt szombati 1. elődöntőből Rácz Gergő – Orsovai Reni: Mostantól, a Tortuga: Mámor tér 3., a Fatal Error: Néma és Takács Nikolas: Csendbeszéd című dala jutott a fináléba. A Dal történetében először egy előadó, Orsovai Reni két dalban is színpadra lép a döntőben, hiszen Rácz Gergővel és a Nenével is bejutott a fináléba. A Dal Akusztik online szavazás keretében a weboldal Akusztik menüpontja alatt lehet voksolni a 30 versenydal akusztikus változatára március 4-én szerdán éjfélig. A győztest a műsor döntőjében jelentik be.

Szóljon hozzá!