ZETApress

hírportál

Mesemusical mindenkinek

A Békéscsabai Jókai Színház is színpadra állítja a Grimm – Kocsák Tibor – Bozsó József által jegyzett Rigócsőr királyfi című mesemusicalt. Grimm világszerte ismert történetét Bozsó József átiratában és rendezésében Kocsák Tibor zenéjével láthatja a közönség február 26-án szerdától – tudatta Sarkadi Béla.

Az alaptörténet szerint kérők hada verseng Izabella királykisasszony kezéért. Ő azonban mindegyikben talál hibát, sőt a szomszédos ország ifjú uralkodóját gúnyosan, Rigócsőrnek nevezi el. A fiatal király mégis beleszeret a nagyravágyó hercegnőbe és úgy dönt, hogy másnap álruhában – koldusnak öltözve – ismét szerencsét próbál. Ezalatt az idős király megelégelte lánya fennhéjázó viselkedését és úgy döntött, hogy a következő nap hozzáadja lányát az első férfihoz, aki aznap bebocsátást kér a palotába. Mivel ez a koldusruhát öltött Rigócsőr királyfi volt, így a gőgös királylány a koldus feleségeként kezd új életet. A körülmények megtanítják arra, hogy mindenért meg kell dolgozni semmit sem adnak ingyen. Végül a hercegnő ráébred arra, hogy az élet számtalan csodát rejt mindazoknak, akik megbecsülik azt, és tesznek is érte.

Bozsó József, a darab rendezője újrafogalmazta a darabot, majd Kocsák Tibor zeneszerzővel közösen musicalt írt a mese-klasszikusból. – Új szereplőként került a darabba két kém, akik szükségesek voltak a történetben bekövetkezett változások miatt – fogalmazott a rendező.

Az elejétől a végéig átszövi még a prózai jeleneteket is a muzsika, ezért a színészeknek úgy kell játszaniuk, mintha mindig énekelnének. Az előadás bekerült a Lázár Ervin Programba is, amelynek célja, hogy akik először látnak színházi előadást, olyan erős élményt kapjanak, ami megérinti őket, így később is színház-látogatók lesznek.

Szereposztás: Rigócsőr királyfi – Ormándy M. Keve, Király – Beszterczey Attila, Izabella, a lánya – Nádra Kitti, Bömbölik – Paczuk Gabi / Kerek Vivien, Acsarkodik – Márki Szabina szh. Kocsmáros – Gerner Csaba / Bozsó József, Kocsmárosné – Lakatos Viktória, Királynő – Vidovenyecz Edina, Érdergard herceg – Szász Borisz szh. Sigfried herceg – Laszkó Viktor szh. Rendező: Bozsó József.

Szóljon hozzá!