ZETApress

hírportál

Mostantól megint első

Négy produkció már bejutott a március 7-i döntőbe A Dal 2020 tegnapi 1. elődöntőjéből: Rácz Gergő és Orsovai Reni a Mostantól című dallal, a Tortuga a Mámor tér 3-mal, a Fatal Error a Néma című számmal, valamint Takács Nikolas a Csendbeszéddel. A Dal történetében először a versenydalok akusztikus változatban hangzottak el a stúdióban.

A dalválasztó show csavart egyet a döntéshozatalban, a 9. dal elhangzása után a négytagú zsűri pontszámai alapján a legtöbb pontot (39-et) kapott dal – a 3. válogatóhoz hasonlóan -, Rácz Gergő és Orsovai Reni: Mostantól című dala automatikusan továbbjutott a döntőbe, a legkevesebbet (26 pontot) begyűjtő Holychicks: Pillangóhatás című dala viszont kiesett a versenyből.

Az 5. zsűritag szerepét betöltő nézők a műsor folyamán kétszer is szavazhattak SMS-ben. Az első, 10 perces szavazás a bennmaradt hét dalra indult, ebben a legkevesebb voksot Varga Szabolcs: Pillanat című dala kapta, így automatikusan kiesett a versenyből. A még versengő dalokra további 5 percig szavazhattak SMS-ben a nézők. A voksaik alapján kialakult sorrendet pontokká alakították, amelyet hozzáadtak a zsűritől kapott pontszámokhoz, így alakult ki a még három továbbjutó dal sorrendje. Döntőbe került a Tortuga: Mámor tér 3. 71 ponttal, a Fatal Error: Néma 69 ponttal és Takács Nikolas: Csendbeszéd 60 ponttal.

Az 1. elődöntő extra produkciójaként Charlie adta elő Jég dupla whiskyvel című dalát. Az adásban Nagy Feró átadta A Dal 2020 felfedezettje Különdíjat, amelyet a Tortugának ítélt a zsűri. Ez a zenekar lett a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának győztese is.

A Dal Akusztik online szavazás keretében a weboldal Akusztik menüpontja alatt lehet voksolni a 30 versenydal akusztikus változatára március 4-én szerdán éjfélig. A győztest a műsor 7-ei döntőjében jelentik be. A 2. elődöntőt február 29-én szombaton rendezik.

Szóljon hozzá!