ZETApress

hírportál

Kettős premier az Operettben

Magyarországon először színpadon az Anne Frank naplója és A képfaragó! A nagy sikerű szombati bemutatón Kiss-B. Atilla üdvözölte Őexcellenciája Yacov Hadas-Handelsmant, Izrael budapesti nagykövetét, aki ünnepélyes szavakkal köszöntötte az alkotókat és a nézőket. Fotóink Németh Anna felvételei.

Anna története az erő, a remény és a hősiesség egyetemes szimbólumává vált a reményvesztettséggel szemben. Üzenete sajnos még ma, 75 évvel a holokausztot követően is érvényes – mondta Yacov Hadas-Handelsman az előadás premierje előtt elhangzott köszöntőjében hozzátéve, hogy az olyan új megközelítéseknek, mint ez a mono-opera is, kiemelten fontos szerepük van a másfél millió halott gyermek történetének felidézésében, a holokauszt és az emberiség tragédiájának ismétlendő elbeszélésében. – Tartozunk ezzel mindazoknak, akik életüket vesztették a holokauszt idején, tartozunk ezzel a saját generációnknak és gyermekeinknek, azért, hogy ehhez hasonló dolog soha többé ne történhessen!?

Az Anne Frank naplója és A képfaragó 15-ei kettős premierje előtt 13-án csütörtökön a színház beszélgetést tartott a sajtó nyilvánossága előtt, melynek során az alkotók és a szereplők nyilatkoztak az előadásról. Erről idekattintva olvashatunk. Február 17-én hétfőn másik szereposztással állt színpadra a balettelőadás: Sík Milán mellett ezúttal Kozmér Alexandrát, Rózsahegyi Orsolyát és Jakab Dánielt láthattuk.

Szóljon hozzá!