ZETApress

hírportál

Mostantól nyerte a 3. válogatót

Rácz Gergő – Orsovai Reni: Mostantól című dala nyerte A Dal 2020 3. válogatóját tegnap este. A Dunán és a Duna World-ön sugárzott műsorban továbbjutott még Tortuga: Mámor tér 3, Turbo: Iránytű, Ember Márk: Tovább, Kóbor Zsóka és Polgár Patrik: Valamiért, valamint Kökény Attila: Búcsúznom kell című dala.

A 6. továbbjutó helyen holtverseny alakult ki Kökény Attila és Berkes Olivér között, utóbbi Visszakér a múlt című dala a négytagú zsűri döntése alapján esett ki a további küzdelemből. Az első 10 perces szavazás után a legkevesebb voksot az MDC: Más világ című dala kapta, így ők automatikusan kiestek a küzdelemből. Utána a zsűri döntésével búcsúzott a további versengéstől Diana: Menedék című dala. A bent maradt dalokra további 5 percig szavazhattak SMS-ben a nézők. A voksaik alapján kialakult sorrendet pontokká alakították, így alakult ki a hat továbbjutó dal sorrendje.

A február 22-ei és 29-ei elődöntő 9-9 dalos mezőnyébe a február 1-jei 1. és 8-ai 2. válogatóból a Fatal Error, Horus X Marcus ft. Fekete Bori, Pál Dénes, Nagy Bogi, a HolyChicks, Varga Szabolcs, a Nene, a Kies, Molnár Dániel, Takács Nikolas, továbbá Wolf Kati – Nági dalai kerültek be.

A 3. válogató extra produkciójaként Tóth Vera adta elő Cserháti Zsuzsa: Hamu és gyémánt című dalát. Az adás után elindult A Dal Akusztik online szavazás is. A műsor weboldalán az Akusztik menüpont alatt lehet szavazni a 30 versenydal akusztikus változatára március 4-én éjfélig, a győztest a március 7-ei döntőben jelentik be.

Szóljon hozzá!