ZETApress

hírportál

Önkéntesek kerestetnek

A Passió 2020 Európa legnagyobb közösségi passiójátéka április 4-én szombaton 15 és 19 órakor a Papp László Budapest Sportarénában. Az előadás fővédnöke Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek. A január 9-ei sajtótájékoztatóról idekattintva olvashatunk.

2020-ban a Papp László Budapest Sportarénában 2020 önkéntes részvételével megrendezendő Passió 2020 Európa legnagyobb passiójátékává válhat. Az Aréna 30×80 méteres küzdőtere színpadtérré alakul, ahol Jézus életének utolsó napjait, óráit a 2020 korhű jelmezes közreműködő segítségével egy 70 perces passiójátékban mutatják be. Az önkéntes szereplők az egykori Jeruzsálem népét, a római katonákat, a főtanács tagjait, a tanítványokat és a passió összes fő- és mellékszereplőjét jelenítik meg.

Február 26-ig az önkéntes szereplők toborzása zajlik, melyre a passio2020.hu oldalon lehet jelentkezni – tudatta Jánosi Katalin. Ehhez nem szükséges előzetes színjátszó tapasztalat. Amire azonban minden résztvevőnek szüksége van, az az előadás és témája iránti elköteleződés és a szándék, hogy ebben a nagy színjátszó közösségben élje meg a közös játék örömét. A szervezők örömmel fogadják, ha a jelentkező férfiak szakáll növesztését vállalják.

A fellépők számára a próbákon és a helyszínen korhű jelmezeket biztosítanak. Várnak családokat, baráti társaságokat, imacsoportokat, és plébániai közösségeket is! A próbák ideje alatt az étkezés biztosított. A jelentkezés alsó korhatára 12 év. Középiskolás korú jelentkezők számára a próbák és az előadás idejét, önkéntes közösségi szolgálatként igazolják. A virágvasárnap előtti szombati 15 és 19 órai előadásokra a jegyek egységesen 2020 forintos áron a jegy.hu oldalukon válthatók.

A Passió 2020 mindezek mellett olyan egyedülálló ügy a magyar színjátszásban, Európa- és a világ passiójátszásában, amely méltán válhat példaértékűvé az egész kontinensen. Ünnepeljük közösen 2020. húsvétját a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Egy világtalálkozóra, egy nagy örömteli összejövetelre, mely tanúságtétel Isten szeretetéről a világ felé! A NEK egy lehetőség Magyarország számára is, hogy megmutassa kultúrájának gazdagságát, a magyar emberek vendégszeretetét. A Passió 2020 lélekemelő élménye erre a közelgő eseményre és húsvét szent ünnepére is lelki felkészülést kínál!

Szóljon hozzá!