ZETApress

hírportál

Adj hangot a télnek!

Hamarosan itt a Kórusok Téli Éjszakája: február 15-én szombaton 3. alkalommal rendezik meg a nagy népszerűségnek örvendő nyárindító fesztivál téli változatát, a Kórusok Téli Éjszakáját, ahol különböző műfajú koncertek színesítik a zenei palettát.

A délutántól késő estig tartó, hagyományteremtő eseménynek ezúttal is a MagNet Közösségi Ház ad otthont, ahol 300 énekes nyújt felejthetetlen élményt a látogatóknak tudtuk meg a mai sajtóreggelin, ahol Tóth Árpád, a Kórusok Téli Éjszakája művészeti vezetője; Joós Andrea, a Kórusok Téli Éjszakája porondmestere és Redő Dániel, a MagNet Közösségi Ház ügyvezető igazgatója vett részt.

A szervezők a nagy sikernek örvendő Kórusok Éjszakája rendezvény kistestvéreként, hagyományteremtő céllal hívták életre 2018-ban a Kórusok Téli Éjszakáját, melyet február 15-én ismét megrendeznek Budapesten. Az ötletgazda és lebonyolító Csíkszerda Egyesület önkénteseinek és az általuk életre hívott Kórusok Téli Éjszakájának fő célja, hogy népszerűsítsék a kóruskultúrát és láthatóvá tegyék, az éneklés örömöt ad és összeköt bennünket.

A MagNet Közösségi Házban 4 koncertteremben, 32 koncerten közel 300 torokból csendül fel az ének a Kórusok Téli Éjszakáján. A program részét képezi a közös daltanulás, ahogyan a nyári Kórusok Éjszakájának egyik elmaradhatatlan és közkedvelt elemének számító záródal-éneklés is, amely a február 15-i programnak is a záró akkordja lesz, amikor is a közönség egy külön erre az alkalomra írt dalt énekelhet el a fellépő kórusok tagjaival közösen.

A hagyományokhoz híven az Éneklő udvarral vezetik be a vendégeket a MagNet Közösségi Ház belső udvarán át a koncerttermekbe február 15-én 17 órakor – így nyitva meg a III. Kórusok Téli Éjszakáját. A közönség bátran válogathat a sokszínű zenei svédasztal kínálatából – belehallgathat hazai, nemzetközi, gyermek és felnőtt kamarakórusok műsorába egyaránt. Az este folyamán fellép többek között a Városminor Kamarakórus, a Jazz and More, a KVV Kamarakórus, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola volt diákjaiból álló Gemma énekegyüttes, a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola SoulAir kórusa és a Cheeky, a Csíkszerda kóruscsalád kamara projektje is.

A fesztivált a mára már hagyománnyá vált közös éneklés zárja 22 órakor, ahol a fellépő kórusok és a közönség együtt adnak hangot a télnek. A családbarát rendezvényre a szervezők minden korosztály tagjait szeretettel várják; az énekelni vágyókat éppúgy, ahogyan azokat is, akik szívesen gyönyörködnek mások énekhangjában. A Kórusok Téli Éjszakájának legújabb trailerét Vágó Zsanett készítette.

Szóljon hozzá!