ZETApress

hírportál

Elindult A Dal 2020

A Fatal Error: Néma című dala nyerte A Dal 2020 első válogatóját – láttuk tegnap este a Dunán és a Duna World-ön sugárzott műsorban.

A 2. helyen Horus x Marcus ft. Fekete Bori: Tiszavirág, harmadikként Pál Dénes: Készen állsz, negyedikként Nagy Bogi: Maradok, ötödikként a HolyChicks: Pillangóhatás, végül a 6. helyen Varga Szabolcs: Pillanat című dala jutott tovább.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, zenepedagógus, énektanár, a Napoleon Boulevard eMeRTon-díjas énekesnője; Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; továbbá Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezte és pontozta.

A dalválasztó show-ban idén még nagyobb szerepet kapnak az 5. zsűritag szerepét betöltő nézők, akik a műsor folyamán kétszer is szavazhattak SMS-ben. Az első 10 perces szavazás után a legkevesebb voksot a Talk2Night kapta, így ők automatikusan kiestek a versenyből. Utána a Zaporozsec a zsűri döntésével búcsúzott a további versengéstől.

Szintén az első válogató résztvevője volt Ya Ou és a Muriel is, de ők sem jutottak tovább, pedig a Muriel a négy zsűritagtól (Nagy Bogival holtversenyben) a 2. legtöbb pontot: 34-et kapott produkciójára. A bent maradt nyolc dalra további 5 percig szavazhattak SMS-ben a nézők. A voksaik alapján kialakult sorrendet pontokká alakították, így alakult ki a hat továbbjutó dal sorrendje.

Az első válogató extra produkcióját, a Beatrice: Azok a boldog szép napok című slágerét a zsűritagok mutatták be. A Dal 2020 két műsor-vezetője Rókusfalvy Lili és Fehérvári Gábor Alfréd Freddie, velük kereshetjük együtt az év magyar slágerét. A 2020-as versenyről és a résztvevőkről A Dal 2020 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek találhatók.

Szóljon hozzá!