ZETApress

hírportál

Fesztivál+ a manézsban

A Fővárosi Nagycirkusz Fesztivál Plusz – Varázslatos győztesek című cirkuszi show-ja látható március 15-én vasárnapig, ahol a hétfőn véget ért XIII. Cirkuszfesztivál legjobbjait mutatják be. A műsor hossza: 120 perc, konferált: Maka Gyula a tegnap esti premieren, ahol Szabó Tünde, EMMI és Bódis József, ITM államtitkárok is megjelentek.

Borús az ég, latyakos a föld. Ilyen a tél, havas, esős, hideg. A Napnak is alig van kedve kidugni az orrát a sűrű felhőtakaró mögül, hogy aztán hamar visszasiessen, és átengedje helyét a csendes éjszakának. Télen mintha a színek is elutaznának a vándormadarakkal, melegebb, napsütéses, vidámabb tájakra. Mi sem hagytuk magunkat! A Varázslatos Fényhajlító és a színeket megtestesítő tánckar segítségével újra színesre festették a világot! Úgy, ahogyan arra csak az igazi cirkusz képes: örömmel, nevetéssel, soha nem látott trükkökkel és mutatványokkal! Fotóink zmesi felvételei.

Varázslatos fényekben fürdött a manézs, a fények táncra perdültek, egyszer kecsesen cikáztak, máskor szivárvánnyá álltak össze! A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál lenyűgöző versenyprodukcióiból összeállított tavaszi műsor a felszabadult vidámságról szólt! Hogy ne engedjünk a latyakos szomorúságnak és a csizmánk nyomán cuppogó komorságnak, hanem ilyenkor is vegyük észre a színeket és a mosolyokat, a fényt és a tavaszt! Íme a remek program:

01. Anastasiya Donchanka és Anastasiya Putsiata, fehéroroszok: lengő trapéz
02. Semion Krachinov, orosz: zsonglőr
03. Emelin és Zagorski, oroszok: bohócok
04. Roberto Vargas Junior, magyar: rolla bolla
05. Yves, spanyol és Ambra, olasz: levegőszám
06. ifj. Richter József és Merrylu, magyarok: balett a lovon
—-SZÜNET
07. Mayya, orosz: fliegende
08. Chinese Ball Juggling, kínaiak: zsonglőrök
09. Black Diamond, etióp trió: gúla
10. Togni, magyar-olasz duó: gurtni
11. Alania, orosz/oszét-csoport: dzsigit

1 hozzászólás

  1. A koronavírus-járvány miatt a 100 főt meghaladó rendezvények tiltásakor a műsorait szüneteltető Fővárosi Nagycirkusz egy rendkívüli előadással kedveskedik a cirkuszművészet szerelmeseinek. A Fesztivál+ Varázslatos Győztesek című március 15-ig meghirdetett programját aznap 15 órától a korlátozások figyelembe vételével megtartja és azt a Nagycirkusz https://www.facebook.com/nagycirkusz/ Facebook-oldalán élőben közvetíti. Ezután a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ hétről-hétre ugyanitt izgalmas kulisszatitkokkal, riportokkal és érdekességekkel gazdagított online tudósításokkal, valamint a Fővárosi Nagycirkusz korábban rögzített műsorainak levetítésével jelentkezik.