ZETApress

hírportál

Tesla a RaM-ban

A Nikola Tesla – Végtelen energia című musical premiere lesz február 28-29-én és március 01-jén péntektől vasárnapig a Kárpát utcai RaM Colosseum színpadán – tudtuk meg a mai sajtóreggelin a TBG Production Váci úti próbatermében. A további előadások március 12-én, 14-én és 15-én lesznek.

A kétfelvonásos, látványos zenés előadásnak rendkívül izgalmas a szereposztása. A Nikola Tesla – Végtelen energia című musical próbái ma kezdődtek kettős szereposztással. Nikola Tesla: Szabó P. Szilveszter / Pesák Ádám; Szigeti Antal: Szabó Máté / Kovács Áron; Szigeti Adél: Békefi Viktória / Bori Réka; Edison: Szomor György / Lux Ádám / Egyházi Géza; Westinghouse: Kautzky Armand / Gerdesits Ferenc; Duka Tesla / Sarah Bernardt: Janza Kata / Füredi Nikolett; Batchelor / Lenin: Pálfalvy Attila / Gerner Csaba.

Rendező: Radó Denise. Kreatív ötletgazda: Vona Tibor. Zeneszerző: Sebestyén Áron. Szövegkönyv: Egressy Zoltán. Dalszövegek, dramaturg: Müller Péter Sziámi. Koreográfus: Szabó Anikó. Jelmeztervező: Kiss Márk.

A Nikola Tesla – Végtelen energia című musical a legkorszerűbb show-technikai elemek alkalmazásával lenyűgöző és káprázatos látványvilágot teremt, izgalmas zenei és vizuális hátteret biztosítva Tesla életéhez és a XIX. század hangulatához.

Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje volt. Főként az ő felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé váltak.

Tesla szakmai, emberi, baráti, szerelmi szállal erősen kötődött Magyarországhoz, ez remek alapot szolgált arra, hogy a TBG Production új szuperprodukciója témáját ennek a kiváló elmének szentelje.

A Nikola Tesla – Végtelen energia című musical létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vesznek részt. A dalokat az Artisjus és Fonogram díjas Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta, a koreográfiát Szabó Anikó állította össze, a jelmezek egyedi stílusát pedig Kiss Márk neve fémjelzi.

Vizuális látvány, fény: Forward Production / Menüett Production. Arculat, kreatívok: Tóth Attila grafikusmester. Fotó: Graf Pictures. A musical rendezője: Radó Denise, kreatív ötletgazdája: Vona Tibor.

Müller Péter Sziámi, a Nikola Tesla – Végtelen energia dalszövegírója, dramaturgja kiemelte: Olyan társaságban találtam magam, akikkel éreztem, hogy jó lesz együtt dolgozni: nagy lendülettel és jó szakértelemmel láttunk neki a dolgoknak. Amin pedig ugye nekem, mint dalszövegírónak az életem múlik, az a zeneszerző. A fiatal generációból érkező, hipermodern, és jó stílusérzékkel rendelkező Sebestyén Áront ismerhettem meg.

Radó Denise, az előadás rendezője összefoglalta: Nagy az izgalom mindannyiunkban, hogy olyan előadást hozzunk létre, ami időtálló, értékadó, különleges, és profi legyen, hogy évtizedek múlva is emlékezzenek rá. Örök-érvényű a darab mondanivalója, hiszen ha bízunk magunkban, ha hiszünk az álmainkban, bárhonnan is indulunk, bármit elérhetünk.

Janza Kata, a musical egyik főszereplője elmondta: Szívből remélem, hogy maradandó slágerek születnek! A látványvilág egyedülálló, a koreográfia – nyugodtan állíthatom -, hogy világszínvonalú. Most már csak rajtunk, szólistákon múlik, hogy igazi szerelemmel vessük bele magunkat a Nikola Tesla – Végtelen energia című musicalbe.

Szóljon hozzá!