ZETApress

hírportál

Girl-Swing Józsefvárosban

Először Magyarországon! Musical ősbemutató Budapesten: január 18-án szombaton mutatja be a Kálvária téri Turay Ida Színház a Girls-Swing, A tánc az életünk című musicalt Bozsó József rendezésében – tudatta Sarkadi Béla.

A darab egy különleges világot, az 1930-as évek Los Angelesének hangulatát idézi meg. A korszak jellemző zenei stílusa volt a swing. Ezt a miliőt idézi meg a musical, amelynek főszereplője (Joesey – Bozsó József) egy korábbi sztár-koreográfus, aki a válása és régi munkájának az elvesztése után sztepp tanárként dolgozik egy gyermekkori barátja (Lisa – Nyirő Bea) tánciskolájában. Az órái azonban veszteségesek, ezért ultimátumot kap: vagy megcsinál egy sikeres nosztalgia tv-show-t amatőr tanítványaival, vagy ezt a munkáját is elveszíti.

Egykori kollégája és szerelme (Christine – Xantus Barbara) és lánya (Judy – Szilvási Judit) nagy nehezen rábeszélik, hogy próbálja meg a show-t. Ezzel kezdetét veszi az őrület. Mindenki mindent elkövet azért, hogy a legjobbat hozza ki magából. Köztük Matilda (Hüvösvölgyi Ildikó), aki Joesey óráin zongorázik, de korábban amatőr fellépő művész volt. Sabrina (Bodor Szabina) tehetségtelen kis színésznőcske, Zilina (Kisfaludy Zsófia) orosz származású lány, Lexy (Tóth Alex), aki nem a lányokat szereti és Leslie (Merk László), aki viszont nagyon szereti – az alkoholt.

Színesíti a műsort Steve Harrison (Fehérvári Péter) és Anne Herrigthele (Szuromi Bernadett), a két hivatásos celeb, valamint Pete (Valázsik Péter), a modern rendező, aki csak a hátára púpnak tartja ezt a nosztalgia őrületet.

S hogy ebből megszületik-e az a bizonyos sikeres tv-show? Arra mi is kíváncsiak vagyunk, legyenek azok Önök is! Egy viszont biztos: a Girls-Swing musical bővelkedik fülbemászó Gershwin muzsikával és látványos táncokkal.

Szóljon hozzá!