ZETApress

hírportál

Bob herceg Pestre költözik!

Néhány előadás erejéig Budapestre költözik Bob herceg. Huszka Jenő operettje először december 29-én vasárnap 15 és 19 órai kezdettel lesz látható a Turay Ida Színházban – tudatta Sarkadi Béla.

Huszka Jenő műve volt az első magyar nyelven megírt operett, amelyet 1902. december 20-án mutattak be a Népszínházban. Tulajdonképpen innen számítjuk a magyar operett játszást, hiszen a Bob herceg hatalmas sikeréből nőtt ki a magyar operett máig tartó világhíre.

A produkcióban hallható az ismert dallam: Londonban, hej, van számos utca? Ezeket az utcákat járja éjjelente álruhában, mandolinját pengetve György herceg, az angol trón várományosa, akit az utca népe csak Bob úrfinak szólít. Szerelme a szegény, de annál gyönyörűbb Annie.

Az anyakirálynő viszont már kiszemelte fia számára a leendő arát az udvarban, Annie kezére pedig a gazdag borbély ácsingózik. – Te más világban, én más világban – szárnyal a szomorú dallam Huszka Jenő operettjében, s mire a függöny legördül, kiderül, hogy legyőzi-e a rangkülönbséget az egyébként minden akadályt elsöprő szerelem. Annyit elárulhatunk, a műfaj szabályainak megfelelően a főhős nem jár úgy mint VIII. Edward brit uralkodó, aki amiatt, hogy nem vehette el szerelmét – egy elvált amerikai nőt – lemondott a trónról.

A Magyar Zenés Színházban az előadás Bakonyi Károly eredeti szövegkönyvét használja. Szereposztás:
Királynő – Kállai Bori
György herceg, a fia – Sövegjártó Áron
Annie, polgárlány – Bodor Szabina
Pomponius, a herceg nevelője – Gyurity István
Viktória hercegnő – Balogh Tímea
Lord Lancester, gárdakapitány – Merán Bálint
Hoppmester – Bozsó József
Tom apó, Annie apja – Nagy Gábor
Plumpudding, borbély – Győri Péter
Picwick, kocsmáros – Zsolnai András
Gipsy, fűszeres – Ürmössy Imre
Mary Picwick – Borbély Krisztina
Udvarhölgyek – Szuromi Bernadett, Magyar Bernadett, Sípos Judit
Gárdisták – Antal Ádám, Tóth Alax, Merk László, Rácz János
Rendező: Bozsó József.

Szóljon hozzá!