ZETApress

hírportál

Megjött a báli díszvendég

Jose Cura az Operabál díszvendége. A negyedik tenor Komlósi Ildikóval együtt táncol, énekel. A báli közönség minden alkalommal új ötletekkel találkozhat, miközben az Operabál megőrzi és továbbfejleszti az évek alatt kialakult hagyományait.

A 2009-es és a 2010-es Operabál megőrzi és továbbfejleszti az évek alatt kialakult hagyományait ? tudtuk meg a tegnap délutáni Hilton hotelbeli sajtótájékoztatón, ahol Rozs Borbála járt. Az Operabál ? mint ahogy az előző évben is ?, az opera műfaját és az Operaházat ünnepli, hiszen szeptemberben 125. éve nyitotta meg kapuit. Mindehhez az idei duplán jubileumi Operabál fehér lesz a tél jóvoltából. Óriási készülődések közepette mindenre kis részletre figyelnek, hogy minden úgy alakuljon, ahogy eltervezték.

E nagy izgalmak közepette érkezett meg Jose Cura, a bál sztárvendége, a maga közvetlenségével a sajtótájékoztatóra. Miután magyarul kívánt jó napot, megkérdezte a sajtó képviselőit, hogy mit mondhat még magaráról, amit nem tudunk még róla? Persze, ez a kérdés inkább költői volt. Annak szólt, hogy elég gyakran lép fel Magyarországon, érzelmi kapcsolata van hazánkhoz. A színpadon és a való életben is a szeretet közvetíti, s ezt nemcsak művészi kötelességként teszi.

Ahogy végig kísérjük életét és nyilatkozatait, egyértelművé válik, a Bibliából merít és áthatja mindez a tevékenységeit. Jószívű emberként reagál mindenre, az egyszerűségre törekszik és arra, hogy emberi és művész tevékenysége harmonizáljon az életével. ? Az Operaház most ünnepli 125. évfordulóját és ez lesz a 15. Operabál. Mi az az üzenet, amit a fellépésekor közvetít nekünk? ? kérdeztük, s válasza már bejárta a sajtót: ? A budapesti meghívót követő nap még egy meghívást kaptam, ami a bécsi Operabál fellépésére szólt, és én a budapestit választottam ? felelte, s ezért különleges ez a fellépés.

A jótékonyságáról is híres művész legfőbb vágya, hogy lássa felcseperedni a gyermekeit. A holnap este Komlósi Ildikóval együtt fellépő művész elmondta, hogy az együtt éneklés élménye köti össze őket. New Yorkban együtt énekeltek a Franco Zeffirelli rendezte Parasztbecsület előadásában, nagy sikerrel. Már hétéve ismerik egymást és énekelnek együtt. Sok odaadás van ebben a közös munkában, és professzionalitás.

Beszélt arról is, hogy a sajtó sokszor nem kíméli az együtt dolgozókat. Egymásnak ellentmondó híreszteléseket hoznak nyilvánosságra, pedig mi a lövészárok ugyanazon az oldalán vagyunk, mindig is szerettük egymást. Elmondta, hogyha egy ember a példaképeit csodálja, akkor nem fejlődik. A tanulás a lényeg, ahol együtt fejlődhet azzal, akit közelállónak érez magához. Ez mindenkinek a maga felelőssége.

Míg Vancouverben a Téli Olimpia zajlik, nálunk az Operabál. Beszélt arról a különös érzésről, amikor Athénban az olimpiai megnyitón énekelt és előtte futott a lánggal. Jose Curának mindenhez van egy kedves története, ami által élménnyé válik az ilyen rövid találkozás is. Holnap este a nyitótáncot együtt táncolja Komlósi Ildikóval, bár bevallása szerint nem tud táncolni, így a művésznőre bízza magát. Erről holnap mi is meggyőződhetünk a délelőtti főpróbán.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ildikó vezette Josét | ZETApress

Szóljon hozzá!