ZETApress

hírportál

Kincses sziget novemberben

Dennis Martin: Kincses sziget című musical-jét november 29-étől láthatjuk a Pesti Magyar Színházban. Robert Louis Stevenson azonos című regénye és élete nyomán fordította: Krégl János ? tudatta Sándor Erzsi.

Dalszövegek: Cseh Dávid Péter. Díszlet-jelmez: Kovács Yvette Alida. Rendező: Halasi Dániel. Főszerepekben: Veréb Tamás/Pásztor Ádám, Mahó Andrea/Benkő Nóra, Bősz Mirkó/Calderale Federico Joshua. Az olvasópróbán készült fotók Juhász Éva felvételei.

Kalózokról, titkos térképekről, elásott kincsekről filmek és könyvek sokasága szól, de aki nem ismeri Robert Louis Stevenson: Kincses szigetét, az nem is tud semmit az igazi kalózkalandokról. A XVIII. században járunk, az egyre növekvő izgalomban és feszültségben egymást követik a váratlan és romantikus fordulatok. Kalózok, banditák, tengerészek és a mindenki által áhított kincs.

Az író Stevenson a fia kedvéért kezdett bele Jim Hawkins és John Silver kalandos történetébe. Ez is az oka annak, hogy ennél ifjúságibb a sztori már nem is lehetne! A betegeskedő kisfiút kalózmesékkel szórakoztatja a papája. Elsőként a Benbow Admirális fogadó elevenedik meg, ahol a kalózok az elhunyt Flint kapitány erőszakkal megszerzett és titokban elrejtett kincse után vadásznak. A fiú is elhatározza, hogy megkeresi. Már csak az a kérdés, kié lesz a hőn áhított kincs?

[youtube]https://youtu.be/LntWzUpRcmE[/youtube]

Matróznak jobb lenni, vagy kalóznak? Betartani a törvényt vagy áthágni azt? Az egyik oldalon mesés kincsek várnak, kalanddal teli élet kötelezettségek nélkül, míg a másikon a töredéke sem garantált? Egyáltalán, van lehetőség választani? ? ezekre a kérdésekre is választ keres a látványos és izgalmas zenei világú előadás.

Korosztálytól függetlenül 1884-től nemzedékek lelkesednek a történetért izgalommal és örömmel. Az előadás Stevenson életére is reflektál. A két idősíkon játszódó cselekmény nemcsak a klasszikus történetet meséli el, hanem betekintést enged a mű keletkezésének részben tényeken alapuló, részben elképzelt részleteibe. Az előadás zenés és látványos. A legmodernebb és elérhető színházi technikát használják, hogy minél erősebb hatások érjék a nézőket a maradandó élmény érdekében.

Szóljon hozzá!