ZETApress

hírportál

Szemünk fénye Belvárosban

Szemünk fényeCsaládtagjainkat nem válogathatjuk meg. Tetszik, nem tetszik, őket dobta a kocka. Ha rendetlenek? Ha nem szólnak hozzánk? Ha állandóan dirigálnak? Akkor is ez van ? láttuk tegnap este Deborah Zoe Laufer: Szemünk fénye című vígjátékának sajtóbemutatóján a Károly körúti Belvárosi Színházban.

Éljük az életünket, ők is a magukét, aztán a családi ünnepen ott ülünk a leves fölött, és folytatjuk, ahol legutóbb abbahagytuk. A Schwartz család a szülői házban próbál hű maradni az ősök emlékéhez ? vagy túl lenni a kötelező körökön. A görcsösen hagyománytisztelő nővér és három öccse, a pénzügyi zseni, az autista csillagász és a sikeres filmes, felséggel-barátnővel kiegészülve szórakoztató bolondokházát alkot. Mert kinek vaj van a fején, kinek csontváz a szekrényében… De egyikük sem egyszerű eset.

Szereplők: Bonnie ? Péter Kata, Kia ? László Lili, Norma ? Szamosi Zsófia, Gene ? Nagy Dániel Viktor, Simon ? Dékány Barnabás, Herbert ? Pataki Ferenc. Fordította: Zöldi Gergely. Díszlet: Ondraschek Péter. Jelmez: Kiss Julcsi. Plakát: Csáfordi László. Rendező munkatársa: Skrabán Judit. Rendező: Szabó Máté. Producer: Orlai Tibor. A színdarabot Los Angeles-ben mutatta be először a Zephyr Theatre társulata, a FireMused Productions Deborah Taylor, Lee Sankowich és Harry Cymer produkciójában. Az augusztusi olvasópróbáról idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!